Aktualno

13.11.2017

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku


Številčno občinstvo je v dvorano sevniškega športnega doma v petek, 10.novembra, privabila osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj Občine Sevnica za leto 2017.

Ob občinskem prazniku se skupnost za delovanje na raznih področjih družbenega življenja zahvali občanom in organizacijam, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu in polnejšemu življenju. Predloge kandidatov za podelitev priznanj so podale krajevne skupnosti, društva, organizacije, posamezniki. Za uspešno uvajanje inovativnih izobraževalnih pristopov in povezovanje s širšo lokalno skupnostjo je Grb Občine Sevnica, letošnje najvišje prizanje, prejela Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, v njenem imenu pa je priznanje prevzela in v imenu vseh prejemnikov občinstvo nagovorila ravnateljica Mirjana Jelančič.

Za uspešno delo in napredek na gospodarskem, gasilskem in širšem družbenem področju je Zlato plaketo Občine Sevnica prejel Štefan Teraž, za predano društveno delovanje in višanje kakovosti življenja v tretjem življenjskem obdobju pa Marija Kralj. Srebrna plaketa Občine Sevnica je bila podeljena Srednji šoli Sevnica za dolgoletni razvoj poklicnega izobraževanja na temeljih tradicije in povezovanje z lokalno skupnostjo, Turističnemu društvu Tržišče ob 15. obletnici delovanja in bogatitvi družbenega življenja v krajevni skupnosti Tržišče ter Antonu Bobiču za srčno opravljanje življenjskega poslanstva in družbeno povezovanje krajanov Studenca. Podeljeni bosta tudi dve listini Občine Sevnica, in sicer Vidku Močivniku za nesebičen prispevek k razvoju krajev pod Lisco in ugledno delovanje na področju gostinstva ter Božidarju Možicu za dolgoletno delo v gasilski organizaciji in dejavno krajevno povezovanje.

O delu v preteklem letu je spregovoril dokumentarni film avtorja Bojana Kostevca, navzoče je pozdravil župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, slavnostni govornik pa je bil mag. Jože Andolšek, profesor verouka na Slovenski gimnaziji v Celovcu in humanitarec, ki pomaga revnim otrokom in mladim v Etiopiji. Program so kulturno obogatili Godba Sevnica, mažorete Društva TRG Sevnica, simfonični in pihalni orkester Glasbene šole Sevnica ter združeni pevski zbor OŠ Blanca, OŠ Boštanj in OŠ Tržišče. Program sta povezovala Ciril Dolinšek in Tanja Žibert.