Aktualno

01.12.2017

Zaključek prazničnega novembra s praznovanjem v Loki pri Zidanem Mostu


Naložbe v objekte družbenih dejavnosti so naložbe v družbeno vitalnost, ki višajo kakovost bivanja, krepijo dodano vrednost okolja in bogatijo družbene vezi. V letošnjem letu se je v Loki pri Zidanem Mostu ob dobrem sodelovanju v lokalni skupnosti zvrstilo več tovrstnih investicij. Letošnja 110. obletnica podružnične šole v Loki je bila odlična priložnost, kako povezati zadovoljstvo in radost ob pridobitvah, visok jubilej pa je obeležila včerajšnja slovesna prireditev.

Z opravljenimi vzdrževalnimi deli je preurejena okolica podružnične šole, ki ima novo igrišče in parkirišče. Za krajane in šolarje je velika pridobitev knjižnica v prostorih šole. Dela so potekala tudi v Kulturnem domu, ki ima danes olepšano podobo. Program s počastitvijo jubileja in vseh pridobitev so pripravili in številne navzoče v dvorani Trubarjevega doma upokojencev navdušili učenci podružnične šole, pozdrave in dobre želje pa so občinstvu namenili predsednik Sveta Krajevne skupnosti Loka pri Zidanem Mostu Janko Metelko, ravnateljica Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Mirjana Jelančič, direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško in župan Srečko Ocvirk.

»Današnji cikel dogodkov je v veselje in zadovoljstvo celotnemu kraju. Je sinonim povezovanja najrazličnejših področij družbenega, društvenega in družabnega udejstvovanja. Šola je vseskozi srce kraja, in če jo imenujemo srce, lahko rečemo, da ji bodo, na temeljih bogate 110-letne tradicije, nove pridobitve pospešile utrip. Z današnjim dogodkom zaključujemo sevniški praznični november in odpiramo vrata Vencembru, kakor najbolj čarobni mesec zelo domiselno poimenujete v Loki. Naj bo današnje praznovanje priložnost krepitev vezi v kraju in krajevni skupnosti, ter odskočna deska za vse nadaljnje skupne razvojne izzive,« je misli v nagovoru strnil župan Srečko Ocvirk.

Po zaključni pesmi dr. Janka Prunka, ki jo je posvetil svojemu rojstnemu kraju, Loki in Ločanom, je sledilo odprtje novega igrišča pri šoli, ogled nove knjižnice, razstave fotografij Bojana Dremlja in več drugih tematskih razstav. V prostorih Kulturnega doma je bila na ogled tudi likovna razstava Nevenke Flajs.

110 let šole v Loki

Click on a thumbnail to view a larger image. Click on the close button to close it.