Aktualno

07.12.2017

Obisk Vlade Republike Slovenije


Poudarki vladnega obiska v Sevnici so bili v glavnini namenjeni področju gospodarstva in v sklopu tega obiskom več podjetij. Predsednik vlade dr. Miro Cerar si je ogledal podjetje Stilles, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je bil na obisku podjetij Siliko in Tanin, predstavniki vlade oziroma ministrstev pa so se srečali tudi z vodstvi Kopitarne in Kmečke zadruge Sevnica.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič si je skupaj z direktorjem Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Damirjem Topolkom ogledal potek državnega projekta rekonstrukcije nadvoza čez železniško progo Zidani Most–Dobova v Šmarju, ki ga je načrtovano zaključiti do marca 2018. Načrtovani državni infrastrukturni projekti so bili v ospredju sestanka med vodstvom Občine Sevnica in predstavniki ministrstva za infrastrukturo, ki je sledil po ogledu.

Na Občini Sevnica je potekal tudi sestanek med župani posavskih občin in ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem. Slednji je poudaril pomen tovrstnih srečanj kot priložnosti za spoznavanje izzivov in težav občin ter za iskanje rešitev in možnosti sodelovanja. V sklopu vladnega obiska je v sevniški občini potekal še posvet o medsektorskem sodelovanju in ogled Turistične kmetije Roštohar.

Zaključno srečanje je pod naslovom "Regionalni razvojni dialog za Posavje" potekalo v Kršem.