22.12.2017

Družaben božično-novoletni utrip in številni dogodki


Župan Srečko Ocvirk in sodelavci občinske uprave se v prednovoletnem času srečujejo s predstavniki služb, javnih zavodov, podjetij in organizacij, s katerimi redno sodelujejo. Danes so Občino Sevnica obiskali tudi otroci iz Vrtca Ciciban Sevnica ter pripravili prijetno presenečenje z zapetimi pesmimi in recitacijami.Božično-novoletne praznike bodo številna društva ta konec tedna obeležila z veliko predvsem glasbeno obarvanimi dogodki po območju celotne občine. Jutri, 23. decembra, bo v Športnem domu Sevnica božično-novoletni koncert Godbe Sevnica, ki se pričenja ob 18. uri, tokrat z naslovom »Večer Broadwaya v Sevnici« in gostjo večera Evo Černe.

V nedeljo, 24. decembra, na tradicionalni božični koncert v cerkev na Logu vabi Vokalna skupina Amabile z gosti, glasbeni dogodek bo ob 16. uri. K ogledu živih jaslic ob gozdu na Šmarčni vabi Športno-kulturno društvo Večno mladi Šmarčna, in sicer 24. in 25. decembra ob 18. uri.

Na božični dan, 25. decembra, bo v sklopu Vencembra potekal Božični pohod na Lovrenc, ki se pričenja ob 15. uri z zborom na trgu v Loki pri Zidanem Mostu. Istega dne ob 19. uri na koncert božičnih pesmi v boštanjsko farno cerkev vabi Mešani pevski zbor Župnije Boštanj, v dvorani pri osnovni šoli v Šentjanžu pa se ob 19:30 pričenja božično-novoletni koncert Godbe slovenskih železnic iz Zidanega Mosta z gostjo večera Katayo.

17. tradicionalni božično-novoletni koncert 26. decembra ob 18. uri v dvorani Osnovne šole Blanca prireja Kulturno društvo Godba Blanški vinogradniki z gosti, med njimi bodo Ognjeni muzikanti, Kvartopirci, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, ansambel Banovšek in Joži Kališnik.

26. decembra, ob godu izročilnega zavetnika konj sv. Štefana, se bodo po Sloveniji zvrstili blagoslovi konj, tudi v sevniški občini. V Šentjanžu bo blagoslov v organizaciji Društva rejcev in ljubiteljev konj Šentjanž ob 10:30 na parkirnem prostoru pri Krajevni skupnosti Šentjanž, v Vranju v organizaciji Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica pa ob 11:30.