25.01.2018

Tradicionalno srečanje duhovnikov


Po vsakoletni tradiciji so se z županom Srečkom Ocvirkom srečali duhovniki, ki delujejo v župnijah na območju sevniške občine. Srečanje je potekalo v sredo, 24. januarja.

Letošnje srečanje se je pričelo v Gornjih Impoljah, pri hiši, v kateri je del svojega otroštva preživel blaženi Alojzij Grozde. Prizadevanja za ohranitev in obnovo zgodovinske dediščine so v zadnjih letih združili novomeška škofija, župnija Studenec, lokalna skupnost in Kulturno-turistično društvo Primož.

Navzoče goste, med njimi sta bila tudi škof celjske škofije msgr. dr. Stanislav Lipovšek in škofijski ekonom škofije Novo mesto dr. Janez Gril, so uvodoma pozdravili župan Srečko Ocvirk, studenški župnik Anton Bobič, predsednik Krajevne skupnosti Primož Silvo Vintar in predsednica Kulturno-turističnega društva Primož Brigita Udovč. Srečanja se je udeležila tudi Alenka Černelič Krošelj, v. d. direktorice Posavskega muzeja Brežice, ki je v svojem nagovoru izpostavila letošnje evropsko leto kulturne dediščine in njen velik pomen v trajnem povezovanju družbe.

Na povabilo škocjanskega župnika Toneta Dularja so si vsi ogledali tudi cerkev na Telčah.