Aktualno

13.02.2018

Krajevni in kulturni praznik v Boštanju


V organizaciji krajevnih skupnosti in društev so po krajih sevniške občine prejšnji teden razveseljevali razni dogodki za kulturno obogatitev časa in prostora. Med njimi je Krajevna skupnost Boštanj s prireditvijo v dvorani TVD Partizan Boštanj poleg kulturnega praznika tradicionalno obeležila tudi svoj krajevni praznik.

Svet Krajevne skupnosti Boštanj se ob tej priložnosti vsako leto zahvali krajanom, ki s svojim delom še posebej prispevajo k boljšemu in polnejšemu življenju ter k razvoju in ugledu krajevne skupnosti. Letošnja prejemnika priznanja sta Mario Gulič za dolgoletno aktivno delovanje v Prostovoljnem gasilskem društvu Boštanj in Slavko Zakšek za vsestransko delovanje na območju krajevne skupnosti Boštanj. Plaketi sta nagrajencema podelila podpredsednik Krajevne skupnosti Boštanj Vinko Knez in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Osrednji kulturni program je oblikovala Sara Praznik skupaj z Mešanim pevskim zborom Zvon pod vodstvom Tineta Beca, pri čemer je občinstvo uživalo v uglašeni kombinaciji petja in igre. V luči dejstva, da bo letošnje leto v Boštanju posvečeno 180. obletnici rojstva Antona Umeka-Okiškega, je navzoče nagovoril Damjan Žužek, predsednik Kulturno-umetniškega društva, ki nosi ime po pesniku in pisatelju, rojenem na Okiču. Nanizal je nekaj podrobnosti iz njegovega življenja, sledil je recital pesmi. Prireditev je povezovala Jelka Bec, za prijeten zaključek kulturno-družabnega dogodka pa so poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.


Ustvarjalci kulturnega programa na čelu s Saro Praznik.

Podelitev priznanja Mariu Guliču.

Podelitev priznanja Slavku Zakšku.

Več fotografij: http://ks-bostanj.si/events/82