Aktualno

15.03.2018

Občni zbor Turistične zveze Občine Sevnica


V torek, 13. marca, je v večnamenski dvorani Trubarjevega doma upokojencev v Loki potekal redni letni občni zbor Turistične zveze občine Sevnica, ki so ga letos gostili člani Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu.

Med osrednjimi točkami so sprejeli plan dela za tekoče leto. Že ustaljenim projektom, kot so spomladanske čistilne akcije, saditev sevniške voščenke ob svetovnem dnevu Zemlje, ocenjevanju krajev v sklopu projekta Turistične zveze Slovenije »Moja dežela lepa in gostoljubna«, podeljevanju posebnih občinskih priznanj v sklopu istoimenskega projekta, odpiranju gozdnega okna ob svetovnem dnevu turizma, svetovanju in sodelovanju z društvi, ki so člani zveze, bodo letos dodali še natečaj »Spomin(č)ek iz moje občine« in se priključili globalni akciji »Očistimo svet« v septembru.

Predsednica turistične zveze Annemarie Culetto ter Zdravko Remar, Alenka Kozorog in Cvetka Jazbec.

Občnega zbora se je poleg predstavnikov turističnih društev udeležila tudi vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Sevnica Vlasta Kuzmički, ki je zbranim predstavila novi pravilnik in merila za pridobivanje sredstev za sofinanciranje turističnih prireditev. Razpis je trenutno objavljen in odprt do 10. aprila 2018.

Tudi letos so podelili priznanja, tako imenovane azaleje za prepoznavno in prizadevno delo na področju turizma. Prejemnica zlate azaleje je postala Jelka Bec, srebrno je prejel Jernej Klinc, bronasto pa Stane Gorenjc. Kot so še zapisali organizatorji dogodka in podeljevalci priznanj, so le-ta poleg pohvala, zahvala in hkrati tudi spodbuda za nadaljnje delo in udejstvovanje.

Predstavniki turistične zveze s prejemniki priznanj.