07.05.2018

Praznovala je Krajevna skupnost Sevnica


Svoj praznik je s slovesnostjo v Kulturni dvorani Sevnica minuli petek obeležila Krajevna skupnost Sevnica. Praznik temelji na vsebini enega najpomembnejših kulturno–političnih zgodovinskih dogodkov za Sevnico in občino, sevniškim taborom, ki se je 2. maja 1869 vpisal med najpomembnejše slovenske tabore, tako po številu udeležencev kot tudi po radikalnosti in zrelosti zahtev.

Krajevna skupnost Sevnica ob svojem prazniku podeljuje priznanja občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov, razvoju in ugledu Krajevne skupnosti Sevnica na področju gospodarstva, kulture, športa, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, zaščite in reševanja, ekologije, znanosti in drugih področjih človekove ustvarjalnosti.

Letošnja prejemnika Zlate plakete Krajevne skupnosti Sevnica sta postala Alenka Krenčič Zagode za dolgoletno humano in predano delo, za prizadevanja na področju osveščanja in izobraževanja v domačem in regionalnem okolju za boj proti raku in za velik prispevek k ugledu sevniškega zdravstva ter Društvo borilnih veščin IPPON Sevnica za dvajset let uspešnega dela in odličnega predstavljanja mesta, krajevne skupnosti in celotne občine Sevnica v lokalnem, državnem in mednarodnem okolju.

Skozi prelomnice minulega in načrte aktualnega leta je navzoče v nagovoru popeljala predsednica Sveta Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar, občinstvo je pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk. Prireditev je bila posvečena 130. obletnici rojstva Ernesta Kruleja, pomembnega Sevničana, ki si je močno prizadeval za razvoj in napredek domačega kraja. Igralska skupina Društva TRG Sevnica je izvedla igro iz življenja in dela Ernesta Kruleja v treh dejanjih, prizori pa so prikazali različna časovna obdobja, ki so orisala Krulejeva prizadevanja in zasluge. Scenarij in režija gledališke igre sta delo Oskarja Zorana Zeliča.

Poleg dramske uprizoritve so kulturni program dopolnile še zapete melodije v izvedbi Mešanega pevskega zbora Lisca Sevnica.

Foto: Grega Vavtar