11.07.2011

Telška žetev z otvoritvijo novega igrišča


Pri gasilskem domu na Telčah se je v nedeljo, 10. julija, odvijalo srečanje ljudskih pevcev in godcev po imenu »Telška žetev«. Organizatorji dogodka, člani Kulturno-športnega društva Telče, so prevladujoče glasbeno obarvani dogodek povezali s praznovanjem desete obletnice delovanja društva, namenu pa je bilo predano novo košarkaško in teniško igrišče.

Telško žetev so Ljudske pevke s Telč, ki delujejo kot sekcija domačega kulturno-športnega društva, letos gostile že osmič. Poleg njihovega nastopa so dogodek obogatili ljudski pevci, godci in plesalci iz različnih krajev Slovenije: pevke Društva podeželskih žena Trebelno, Fantje Artiški, Ansambel Filharmonik, Fantje s Preske, Tamburaši skupine Klasje in Folklorna skupina Plamen. S komičnimi igralskimi vložki sta srečanje popestrila Martin in Micka, povezovalka programa pa je bila Mateja Mrgole.

Namenu predano novo igrišče, podeljena listina Občine Sevnica

Osma Telška žetev je minila tudi v znamenju otvoritve novega košarkaškega in teniškega igrišča, za vzpostavitev katerega so moči združili člani Kulturno-športnega društva Telče v sodelovanju z Občino Sevnica, Krajevno skupnostjo Tržišče in krajani Telč. S prerezom otvoritvenega traku so igrišče namenu predali predsednica društva Zvonka Mrgole, predsednik Krajevne skupnosti Tržišče Janez Kukec in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Ob praznovanju desete obletnice uspešnega delovanja in za prispevek k celovitemu napredku kraja je župan Srečko Ocvirk Kulturno-športnemu društvu Telče podelil listino Občine Sevnica. Društvu pa je ob jubileju čestital tudi direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar, ki je v svojem nagovoru poudaril, da je sevniška občina v slovenskem kulturnem prostoru zelo prepoznavna.