28.05.2018

Praznik Krajevne skupnosti Tržišče v prenovljeni dvorani


Svoj krajevni praznik je v petek z osrednjo slovesnostjo obeležila Krajevna skupnost Tržišče. Prireditev je bila letos še posebej svečano obarvana, saj je potekala v prenovljeni kulturni dvorani.

Barvitost kulturnega programa so v prenovljene prostore vnesli učenci Osnovne šole Tržišče, Pevski zbor Društva vinogradnikov Malkovec, Ljudske pevke s Telč in Mlade žurerke. Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne kupnosti Janez Virant in župan Srečko Ocvirk ter podelila priznanja za dolgoletno in predano delo na področju družabnega udejstvovanja, društvenih dejavnosti, prostovoljstva in prepoznavnosti domačih krajev. Letošnji prejemniki so Lojzka Virant, Štefka Keše, Branko Debeljak in Društvo podeželske mladine Tržišče ob 30-letnici delovanja.

Po prireditvi je bila v prostorih kulturne dvorane na ogled razstava »Moje sanje, moje domišljije« s strani posavske zveze društev upokojencev, v imenu katere je občinstvo pozdravil predsednik Jožef Žnidarič, nastala pa je v sodelovanju s tržiškim društvom upokojencev.