04.07.2018

Ob deseti obletnici nesreče pri HE Arto-BlancaNa vprašanja o večnosti nimamo odgovorov – a spomin je tisti, ki živi večno …

Spoštovani. Skupaj se poklanjamo spominu na 13 preminulih v nesreči, ki se je zgodila pred natanko desetletjem na prelivnih poljih Hidroelektrarne Arto–Blanca. Spominjamo se sodelavcev, prijateljev, članov družine, sorodnikov. Edinstvenih osebnosti, ki so v svojem življenju – vsak na svojem področju – pomembno sooblikovali razvoj skupnosti.

Vsakdo oblikuje čas in prostor, v katerem živi. Kot trenutni popotnik časa pa človek pušča najmočnejše sledi prav s svojim odnosom do sveta in z odnosom do sočloveka.

Z ohranjanjem spomina se zahvaljujemo in kot skupnost izražamo hvaležnost, da smo z vsemi tragično preminulimi živeli skupen čas in oblikovali skupne izzive, ki so s tokom časa postajali in postali resničnost.

Spomini nas spremljajo skozi življenje. Nekateri se spreminjajo, nekateri počasi bledijo, so pa tudi tisti, ki so vedno močni in s časom ne izgubljajo svoje moči.

 

Nagovor župana Srečka Ocvirka ob 10. obletnici nesreče pri HE Arto-Blanca, 3. julija 2018