Klub svojcev in prostovoljcev

KLUB SVOJCEV

Vloga svojcev ljudi s težavami v duševnem zdravju je izredno pomembna pri integraciji uporabnikov v vsakdanje življenje.
Dejstvo je, da težave v duševnem zdravju samo enega člana družine, zadevajo celotno družino in zato tudi svojci potrebujejo podporo.
Klub svojcev je osnovan predvsem z namenom, da se svojci med seboj povežejo, da se jim omogoči, da izpovedo svoje izkušnje, ter da prisluhnejo izkušnji drugih svojcev in se na ta način vzajemno podpirajo.

KLUB PROSTOVOLJCEV

Ideja o razvoju prostovoljnega dela, potreba po spremljanju in druženju je nastala na podlagi individualnih razgovorov z uporabniki. Mnogo posameznikov je poudarilo, da se počutijo osamljene, da nimajo prijateljev in da si želijo več druženja.
Prostovoljci so neodvisne osebe, to so lahko dijaki, študentje upokojenci….
Krepitev družabnosti je potreba na področju organiziranja pomoči, zato je program osredotočen na individualno podporo uporabnikom.
Prostovoljno delo pripomore k zmanjšanju osebnih problemov, ublažitvi socialnih stisk, dobri komunikaciji, aktivnemu preživljanju prostega časa in življenjskemu optimizmu.

Vsi, ki bi se želeli vključiti kot prostovoljci v društvu Ozara na enoti Sevnica, pokličite na tel.št.  81- 63 -780 ( Darinka  Kozole ) ali se oglasite v Pisarni za svetovanje, Trg svobode 11.

OZARA – ENOTA SEVNICA, TRG SVOBODE 11, 8290 SEVNICA