Tedenske novice 19.6.2020Odprtje obnovljenega Bazena Sevnica


V soboto, 20. junija, bo na obnovljenem sevniškem bazenu otvoritev kopalne sezone. Na novinarski konferenci, ki je potekala danes, so župan Srečko Ocvirk, direktorica zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč in predstavnik podjetja IMP Tehnologija Vode Darko Vozel predstavili potek obnove bazena.

Novinarska konferenca ob odprtju Bazena Sevnica (foto KŠTM Sevnica)

Obnova Bazena Sevnica je bila zaradi dotrajanosti bazenskih školjk in zastarelosti tehnologije za ustrezno pripravo kopalne vode nujna. Obnova je potekala v dveh fazah, v letih 2019 in 2020. Skupna vrednost investicije je nekaj več kot milijon evrov.

Župan Srečko Ocvirk je na novinarski konferenci izpostavil, da je Bazen Sevnica večnamenski objekt, namenjen rekreaciji in preživljanju prostega časa občank in občanov. Njegova prenova je bila premišljen projekt, ki je zaradi svoje zasnove omogočil izvedbo tudi lanske kopalne sezone. Direktorica zavoda KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek je zbranim predstavila načrte za letošnjo kopalno sezono. Mitja Udovč, direktor Komunale Sevnica in Darko Vozel, predstavnik podjetja IMP Tehnologija Vode, sta na novinarski konferenci na kratko predstavila tudi obe fazi obnove.


V sklopu rednih letnih vzdrževanj in dodatnih investicij v športno in prostočasno infrastrukturo Občina Sevnica spodbuja občanke in občane k zdravemu življenjskemu slogu in veselju do gibanja. Javni bazen je infrastruktura, ki je za urbano okolje v poletnih mesecih nepogrešljiva, nedvomno pa bo obnovljen bazen prispeval tudi k popestritvi lokalne turistične ponudbe.

 

Praznik Krajevne skupnosti BlancaVsako leto 10. junija krajevni praznik obeležuje Krajevna skupnost Blanca, kot spomin na dan, ko se je leta 1945 pouk na tamkajšnji osnovni šoli ponovno pričel izvajati v slovenskem jeziku.

Letošnja slovesnost bo prilagojena aktualnim razmeram. Danes, ob 17. uri, bo v središču kraja Gradec priložnostni dogodek s podelitvijo priznanj Krajevne skupnosti Blanca in odprtjem obnovljenega odseka javne poti Gradec–Čanje.

Obnovljena in na novo asfaltirana javna pot Gradec–Čanje povezuje vasi Gradec in Čanje z lokalno cesto in predvsem vasi Gradec omogoča manj oviran dostop za večja tovorna vozila.

Za aktivno soustvarjanje prijetnega bivanjskega okolja na različnih področjih javnega življenja bodo v letošnjem letu javno pohvalo Krajevne skupnosti Blanca prejeli člani igralske zasedbe KUD Poklek, plaketo pa Silva Žvar in Franci Kranjec.

Navzoče bosta pozdravila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik in župan Srečko Ocvirk. Program bodo sooblikovali Godba Blanški vinogradniki, Osnovna šola Blanca, Kulturno-umetniško društvo France Prešeren Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek, povezoval pa ga bo domačin Domen Mirt.

Na odseku javne poti Gradec - Čanje poteka sanacija cestišča, v sklopu katere bo na razširjenem vozišču urejeno tudi meteorno odvodnjavanje in asfaltacija. Urejen bo tudi del lokalnega ceste, na katerega se javna pot navezuje.

 

Dan odprtih vrat na Gradu Sevnica


V sklopu festivala Sevniško grajsko poletje bo v nedeljo Dan odprtih vrat na Gradu Sevnica. Poleg brezplačnih vodenih ogledov gradu bodo ob 10. uri potekale grajske igre z grajsko gospodo, ob 11. uri bo nastop Grajskega lutkovnega gledališča s predstavo Trije prašički, ob 16. uri pa bo nastop Alenke Jezernik.

 

Akcija Gluhi strežejo v Tončkovem domu na Lisci


Akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah bo letos prvič poživila strežbo v Tončkovem domu na Lisci. Letošnji moto akcije, ki poteka že tretje zapored, je »Biti inkluziven«.

Prostovoljska ekipa bo obiskovalcem Tončkovega doma stregla 4. in 5. julija. Prostovoljci bodo stregli v slovenskem znakovnem jeziku. V prostovoljski ekipi bodo gluhi in naglušni natakarji, tolmači in vodja ekipe.

Uradno odprtje akcije bo v soboto, ob 11. uri. Gostje Tončkovega doma bodo dobili priložnost še pobliže spoznati akcijo in se hkrati zabavati z učenjem novega jezika ter uživati ob prelepem razgledu z  vrha Lisce.


 

Občinska uprava Občine Sevnica