Tedenske novice 20.3.2020

 

Koronavirus


Občina Sevnica je v tem tednu v sodelovanju s štabom Civilne zaščite in Zdravstvenim domom Sevnica ter drugih organizacij zaščite in reševanja zelo intenzivno vzpostavljala sistem ob epidemiji koronavirusa. Aktualne informacije Občina Sevnica dnevno posodablja na občinski spletni strani in na svojem Facebook profilu.

https://www.obcina-sevnica.si/koronavirus

https://www.facebook.com/ObcinaSevnica/

 

Občina Sevnica povezuje občane in lokalne ponudnike hrane


Kupovanje lokalno predelane hrane v trenutni situaciji, ko je vsakodnevno obiskovanje trgovin močno odsvetovano, lokalni proizvodi pa zaradi različnih razlogov ostanejo neporabljeni, zelo smiselna izbira. Občina Sevnica je vzpostavila kontakt z lokalnimi dobavitelji in po dogovoru z njimi vzpostavila kontaktno mrežo lokalnih ponudnikov, ki jih občani lahko kontaktirajo za nakup lokalnih živil. Način plačila in prevzema po dogovoru določita prodajalec in kupec, vendar Občina Sevnica opozarja, da je potrebno striktno upoštevati vsa navodila NIJZ.

Občina Sevnica bo na svoji spletni strani ter na svojem Facebook profilu objavila seznam ponudnikov, hkrati pa vabi tudi vse zainteresirane ponudnike, ki izpolnjujejo pogoje in še niso na seznamu, da Občino Sevnica kontaktirajo na telefonsko številko 041 600 017 in se s ga. Matejo Cvetkovič dogovorijo za uvrstitev na seznam.

S kupovanjem lokalnih proizvodov občanke in občani aktivno prispevajo k omilitvi posledic razglašene epidemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo.

Občinska uprava Občine Sevnica