Tedenske novice 3.4.2020Z masko zaščitimo sebe, z masko zaščitimo druge


Uporaba zaščitnih mask in rokavic je z uredbo Vlade Republike Slovenije postala obvezna v zaprtih javnih prostorih. Zaščitne maske uporabljajo tudi vsi vključeni v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki so v teh izrednih razmerah delovno aktivni in delajo v zaprtih prostorih.

V zadnjih dneh smo priča različnim akcijam po vsej državi, ko tako država, kot lokalne skupnosti, različne organizacije, podjetniki in prostovoljci delujejo povezano s ciljem zagotovitve zaščitnih mask. Tudi Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta v tem tednu aktivno iskala različne rešitve, s pomočjo katerih bi občankam in občanom omogočila dostop do zaščitnih mask.

Tako je danes Občina Sevnica vsem odprtim prodajalnam na območju občine dostavila pralne maske in vizirje za zaščito obraza, z željo, da so vse prodajalke in prodajalci, ki ostajajo na svojih delovnih mestih in s tem pomagajo pri oskrbi občank in občanov z nujnimi življenjskimi potrebščinami, ustrezno zaščiteni.

Pralne maske so pomagali pakirati sodelavci Občine Sevnica

Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta prav tako nabavila material za izdelavo 10.000 kosov zaščitnih mask za enkratno uporabo. Maske bodo v naslednjih dneh pričeli izdelovati prostovoljci in zaposleni na Občini Sevnica.

V Trškem dvorcu je že vse pripravljeno za izdelavo mask za enkratno uporabo.

Podjetje Inplet Pletiva je Občini Sevnica in Civilni zaščiti doniralo 30 metrov blaga, za šivanje mask za večkratno uporabo. Občina Sevnica vabi vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni sešiti pralne maske (za sosede, gasilce, pomoč na domu, Center za socialno delo, Rdeči križ…) in jih potem tudi tem osebam oziroma organizacijam v svoji okolici tudi razdeliti, naj se javijo. Za več informacij lahko pokličejo sodelavko Občine Sevnica Matejo Cvetkovič na 041 600 017.

Blago za šivanje mask za večkratno uporaboKmečka tržnica Sevnica jutri odpira svoja vrata


Nakupovanje bo omogočeno v skladu s sprejetimi varnostnimi ukrepi. To pomeni, da je potrebno upoštevati ustrezno varnostno razdaljo in uporabiti zaščitne maske ter rokavice. Tržnica bo odprta od 8. do 12. ure.

 

Občinska uprava Občine Sevnica