Tedenske novice 13.12.2019

 

Tradicionalno srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše

V Tržišču so se včeraj, 12. decembra, srečali prostovoljci iz sevniških društev upokojencev, ki so vključeni v program Starejši za starejše.

Program medsebojne pomoči starejših za višjo kakovost življenja doma in večjo vključenost v družbo omogoča bolj neodvisno življenje starejših in dostojno preživljanje starosti. V občini Sevnica so v program vključena vsa društva upokojencev, ki v sodelovanju z različnimi strokovnimi službami v lokalnem okolju pomagajo vsem starejšim od 69 let, ki potrebujejo pomoč, pogovor in tople besede.

Prostovoljcem sta se za opravljanje odgovornega, pomembnega in srčnega dela zahvalila podžupan Janez Kukec in vodja oddelka za družbene dejavnosti Mojca Sešlar, ki je poudarila pomen tovrstnega povezovanja in nesebične pomoči za starejše, predvsem tiste, ki živijo sami in v bolj oddaljenih krajih. Izpostavila je tudi nekatere programe, ki skupaj s program Starejši za starejše tvorijo celosten pristop k zagotavljanju preživljanja dostojne starosti, kot so na primer brezplačni prevozi za starejše Sopotnik.

Koordinator dogodka in predsednik Društva upokojencev Razbor Ludvik Cesar se je v imenu vseh prostovoljcev zahvalil Občini Sevnica za dobro sodelovanje.

Letošnje srečanje prostovoljcev je bilo osmo zapored, program Starejši za starejše pa v občini Sevnica prostovoljci izvajajo že 12. leto. V občini Sevnica trenutno živi 2.517 oseb, starejših od 69 let. Vključevanje v program Starejši za starejše ima za njih veliko pozitivnih učinkov, prav tako pa druženje in skupno preživljanje časa pozitivno vpliva tudi na prostovoljce.

Program Starejši za starejše je vedno odprt za nove posameznike in posameznice, ki želijo svoj prosti čas nameniti drugim starejšim in s tem drugim in sebi omogočiti družabno, prijazno in prijetno jesen življenja.

 

Koncert ob 20. obletnici ustanovitve Glasbene šole Sevnica

Glasbena šola Sevnica prireja slavnostni koncert ob 20. obletnici ustanovitve šole. Prireditev bo v soboto, 14. decembra 2019, s pričetkom ob 18. uri, v Športnem domu Sevnica.

Na koncertu bodo nastopili harmonikarski, godalni in pihalni orkester šole skupaj s solisti.

Prijazno vabljeni. Vstop je prost.

 

Občinska uprava Občine Sevnica