Tedenske novice 14.6.2019

 

Sprejem najboljših učencev sevniških šol

V ponedeljek je župan Srečko Ocvirk na sevniškem gradu gostil najuspešnejše učenke in učence sevniških osnovnih šol ter Glasbene šole Sevnica, med njimi tudi državnega prvaka v tekmovanju »Kaj veš o prometu?« Maja Stariča iz Osnove šole Blanca ter gimnastično ekipo iz Osnovne šole Krmelj.

Z uvodno glasbeno točko na marimbi je navdušil učenec glasbene šole Sevnica Jošt Fister pod mentorstvom Ernesta Kramarja. Učenke in učence je uvodoma pozdravil župan z besedami pohvale, spodbudne besede jim je namenila tudi predsednica aktiva ravnateljev, ravnateljica Osnovne šole Krmelj Gusta Mirt.

Sledila je podelitev pohval in knjižnega darila 24 udeleženkam in udeležencem sprejema, predlaganih s strani šol.

 

Praznik krajevne skupnosti Blanca

Vsako leto 10. junija krajevni praznik obeležuje krajevna skupnost Blanca, kot spomin na dan, ko se je leta 1945 pouk na tamkajšnji osnovni šoli ponovno pričel izvajati v slovenskem jeziku.

Praznik bodo na Blanci obeležili z več dogodki, ki se bodo odvijali jutri, 15. junija. Ob 16. uri bo namenu predan asfaltiran odsek javne poti proti domačiji Krnc v kraju Kladje nad Blanco. Priložnostni dogodek bo ob novi cesti. Ob 17. uri bo sledilo odprtje obnovljenega odseka lokalne ceste Kladje–Krajna Brda. Pridobitev bo namenu predana v Krajnih Brdih, na križišču pri domačiji Hlebec.

Osrednja slovesnost bo ob 18. uri v Kulturni dvorani Blanca. Ob tej priložnosti se krajevna skupnost s priznanji vsako leto zahvali še posebej aktivnim krajanom, ki soustvarjajo prijetno bivanjsko okolje na različnih področjih družbenega življenja. Javno pohvalo bodo prejeli Jure Klenovšek, Aljoša Radej in Mateja Strnad, plaketo pa Roman Kragl in Gasilska desetina člani A PGD Poklek.

Navzoče bosta pozdravila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Blanca Marjan Ločičnik in župan Srečko Ocvirk. Program bodo sooblikovali: Godba Blanški vinogradniki, Osnovna šola Blanca, Kulturno-umetniško društvo France Prešeren Blanca in Kulturno-umetniško društvo Poklek, povezovala pa ga bosta domačina Ana Kozinc in Domen Mirt.

 

Prenova bazena v polnem teku

Ugodne vremenske razmere omogočajo pospešeno prenovo sevniškega bazena, s čimer se nadomešča zamik terminskega plana zaradi dalj časa nenaklonjenih vremenskih razmer.

Gradbena dela bodo končana predvidoma do konca junija. Ker je po zaključku gradbenih del potrebno izvesti tudi vse potrebne analize in postopke za pripravo vode, kar bo zagotovilo ustrezno kakovost kopalne vode, točen datum odprtja bazena še ni znan.

V interesu vseh  sodelujočih pri izvedbi investicije je, da se letošnja kopalna sezona prične čimprej, zato bo odprtje bazena predvidoma v sredini meseca julija. Zaradi skrajšane kopalne sezone bodo prilagojene tudi cene sezonskih kart.

Prenova sevniškega bazena je bila po več kot tridesetih letih obratovanja nujna. Cilj te obsežne in izvedbeno zahtevne investicije je poleg vsestranskega zadovoljstva zagotoviti tudi prostor za preživljanje prostega časa, druženje in rekreacijo v poletnih mesecih.

 

Prenovljena mrliška vežica v Boštanju

Na pokopališču v Boštanju se je zaključila obnova in dograditev mrliške vežice, ki je tako dobila novo podobo, za kraj pa predstavlja pomembno pridobitev.

Predana namenu je bila preteklo nedeljo, 9. junija. Ob spremljajočem kulturnem programu je vežico blagoslovil boštanjski župnik dr. Alfons Žibert.

 

Dan planinskih doživetij na Lisci

Jutri, 15. junija, bo na Lisci potekal Dan slovenskih planinskih doživetij.

Celodnevno dogajanje na Lisci bo planincem postreglo z doživetji, kot so ustvarjalne delavnice, Jurčkova učna pot, varstvo narave, plezanje, predstavitev gorskega reševanja, animacije in ostale gibalne aktivnosti.

Podrobnejši program je dostopen na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

 

Valete na osnovnih šolah, koncerta glasbene šole, koncert pevskega zbora Zvon

Danes bodo na osnovnih šolah sevniške občine potekale slovesnosti v počastitev zaključka osnovnošolskega izobraževanja – valete.

Glasbena šola Sevnica v sevniški kulturni dvorani nocoj ob 18. uri prireja koncert solistov Glasbene šole. Na koncertu se bodo predstavili učenci klavirja, kitare, harfe, flavte, klarineta, saksofona, trobente, roga, pozavne, tolkal, petja in citer.

To nedeljo, 16. junija, mešani pevski zbor Zvon ob 19. uri vabi v atrij Gradu Sevnica na koncert.

V torek, 18. junija, bo ob 18. uri koncert orkestrov – harmonikarskega, godalnega in pihalnega. Koncert se bo odvijal v atriju Gradu Sevnica.


Občinska uprava Občine Sevnica