Tedenske novice 16.8.2019

 

50. obletnica Prostovoljnega gasilskega društva Poklek

To soboto Prostovoljno gasilsko društvo Poklek obeležuje 50. obletnico delovanja. Slovesnost se bo pred gasilskim domom na Pokleku pričela ob 18. uri. Slavnostni govornik na proslavi bo župan Srečko Ocvirk, program bodo popestrili godba Blanški vinogradniki in kulturno društvo Poklek. Druženje po uradnem delu sledi na veliki vrtni veselici od 20. ure naprej.

Projekt »Kolesarimo za celiakijo«

Novomeški rekreativni kolesar Matjaž Golob v sodelovanju z društvom Celiac, ki združuje bolnike s celiakijo in njihove bližnje ter deluje na področju Dolenjske, Posavja in Bele krajine, v avgustu s kolesom »obiskuje« slovenske kraje z namenom osveščanja o celiakiji. Nocoj se bo ustavil tudi v sevniški občini, kjer ga bo pred občinsko stavbo ob 19.30 sprejel podžupan Janez Kukec. Matjaž Golob ima v načrtu prekolesariti 3.000 kilometrov po državi in obiskati vseh 212 občin.

13. Kitariada v soboto

V Sevnici bo v organizaciji KŠTM Sevnica v soboto, 17. avgusta, od 20. ure dalje potekalo trinajsto tradicionalno srečanje starih in mladih rockovskih glasbenih skupin. S svojo glasbo bodo obiskovalce zabavali med drugimi Štandgas, She & The Young Ones, Cantina Thrash in Modre zvezde, za vrhunec večera pa bodo poskrbeli Pero Lovšin & Španski borci. Prizorišče koncerta bo pod šotorom pred športnim domom v Sevnici. Vstop na dogodek je prost.

 

Občinska uprava Občine Sevnica