Tedenske novice 18.1.2019


2. redna seja Občinskega sveta Občine Sevnica

 

Po decembrski ustanovni seji Občinskega sveta Občine Sevnica je bila minulo sredo sklicana 2. redna seja. Namenjena je bila predvsem potrditvam imenovanj v vse odbore in komisije novega mandatnega obdobja 2018–2022.

Nadzorni odbor Občine Sevnica, najvišji organ nadzora javne porabe v občini, sestavljajo Marija Jazbec, Janez Levstik, Robert Oreškovič, Alojz Guček in Mojca Kuzmički. Občinsko volilno komisijo sestavljajo Anton Grilc, Franc Pipan, Ivana Traven, Alja Jekoš, Matej Renko, Gregor Udovč, Mojca Kuzmički in Tatjana Povalej. Imenovani so bili tudi člani in članice komisije za pravne in splošne zadeve, odbora za okolje in prostor, odbora za družbene dejavnosti, odbora za gospodarstvo in kmetijstvo, odbora za finance in proračun ter sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Novo imenovana sta še nadzorna sveta obeh javnih podjetij, Komunala d. o. o. Sevnica in Plinovod d. o. o. Sevnica.  Občinskemu svetu je bilo med drugim predstavljeno tudi poročilo o izdanih listinah Občine Sevnica v letu 2018.

Naslednja seja bo 30. januarja, ko bo občinski svet pričel z obravnavo proračuna za letošnje leto.

 

Javni poziv zbiranja predlogov za podelitev priznanj na področju športa

Športna zveza Sevnica je objavila javni poziv zbiranja predlogov za podelitev priznanj na področju športa v občini Sevnica za leto 2018. Predloge za priznanja zbirajo v naslednjih kategorijah: športnik leta, športnica leta, športna ekipa leta, perspektivni športnik ali športnica, športna osebnost, prireditev ali projekt leta ter predloge za jubilejno priznanje za večletno delovanje športnega društva. Kandidate je potrebno predlagati najkasneje do petka, 8. februarja 2019, do 12. ure.  Javni poziv je v celoti objavljen na spletnih straneh Športne zveze Sevnica in Občine Sevnica.

 

Povabilo k sodelovanju na izboru županovega vina 2019

 

V sevniški občini delujejo štiri vinogradniška društva, ki poleg uresničevanja društvenega poslanstva redno sodelujejo tudi pri razvoju enološko-turističnih potencialov domače občine. Tudi letos pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom organizirajo izbor za »Županovo vino 2019«, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti.

Letos bo kot županovo vino izbrana rdeča zvrst, letnik 2018. Način sodelovanja na izboru je opredeljen v javnem povabilu, objavljenem na spletni strani www.obcina-sevnica.si. Sprejem vzorcev bo 7. februarja, ocenjevanje pa bo 9. februarja. Izbrano županovo vino bo razglašeno začetku meseca marca. Gotovo bo uspešen promotor sevniške občine, vinogradnikov in vinogradniške dediščine, zato vljudno vabljeni k sodelovanju.

 

Boštanj vabi na tradicionalni Mešjakov večer

V Boštanju bo jutri, 19. januarja, od 17. ure dalje v dvorani TVD Partizan potekala etnološko-kulinarična prireditev z naslovom Mešjakov večer. Tradicionalni dogodek bo izveden v sodelovanju Turističnega društva Boštanj ob Savi, Aktiva žena Boštanj, Društva Ajda Posavje in Osnovne šole Boštanj. Letošnji večer bodo posvetili zrnatim stročnicam, super hrani za moč in zdravje. Gostja večera bo Marija Merljak. Vstop na dogodek je prost.

 

Občinska uprava Občine Sevnica