Tedenske novice 2.8.2019

 

Obračališče pri Osnovni šoli Blanca

Urejanje in umirjanje prometa na območjih osnovnih šol pomembno prispeva k večji varnosti vseh uporabnikov prometnih površin pri šolah. Skladno s tem ter v duhu spodbujanja trajnostne mobilnosti pri Osnovni šoli Blanca v teh dneh potekajo gradbena dela za izvedbo obračališča za avtobuse.

Trenuten dostop do Osnovne šole Blanca je neprimeren zaradi neustrezne širine dovozne ceste, ki ne omogoča srečanja dveh vozil. Zaradi tega prihaja do zastojev na regionalni cesti in prometne zmede na dovozu. Dostop za šolske avtobuse je otežen, kar predstavlja varnostno tveganje tako pri dostopu učencev do osnovne šole, kot tudi pri dostopu predšolskih otrok in njihovih spremljevalcev do vrtca, ki se nahaja v sklopu Osnovne šole Blanca.

Občina Sevnica je z namenom celostne rešitve prometne varnosti na območju Osnovne šole Blanca pristopila k projektu, ki bo omilil težave pri srečevanju vozil na dovozu in pri vključevanju na regionalno cesto. Projektna rešitev predstavlja ureditev obračališča za avtobus, ureditev površin za vstopanje in postavitev nadstreška pri obračališču.

Z ureditvijo obračališča bo z dograditvijo parkirišč za zaposlene ter obiskovalce urejen tudi mirujoč promet,  prav tako se bo povečalo tudi število parkirišč, namenjenih parkiranju staršev, ki vozijo otroke v otroški vrtec.

 

Z družino bomo graščaki

V sklopu Sevniškega grajskega poletja bo v soboto, 3. avgusta s pričetkom ob 10. uri na gradu potekala edinstvena grajska dogodivščina Grajski dan doživetij za otroke in družine. Dogajanje na Gradu Sevnica bodo med drugim popestrili Baron Moscon s pripovedovanjem pravljice v grajski kapeli, ansambel »Sevniški graščaki« in Grajsko lutkovno gledališče. Družine bodo lahko sodelovale tudi pri grajskih igrah in iskanju ključa grajske ječe. Dogodek ima dobrodelno noto, saj bo izkupiček namenjen nakupu didaktičnih igral, ki bodo postavljena v okolici gradu in še dodatno popestrila grajsko ponudbo.

 


Občinska uprava Občine Sevnica