Tedenske novice 5.4.2019


Prenovljena telovadnica sevniške šole

Pomembna nova pridobitev Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, ki bo še dodatno prispevala h kakovostnemu izvajanju športne vzgoje, je celovita ureditev zgornje telovadnice. Pridobitev so namenu predali v ponedeljek.

Investicija je zajemala prenovo telovadnice z menjavo tal in vgradnjo opreme, ki bo omogočala raznolike športne aktivnosti, med njimi igre z žogami, izvajanje gimnastičnih prvin, velika pridobitev je nova plezalna stena. Prenovljeni so tudi garderobni prostori. Za projekt je Občina Sevnica, ki je projekt vodila skupaj s šolo, uspešno pridobila sofinancerska sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Šport ima v sistemu vzgoje in izobraževanja pomembno mesto zaradi številnih blagodejnih učinkov gibanja in razvoja pozitivnih družbenih vrednot. Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica dosega izjemne tekmovalne rezultate na raznolikih športnih področjih, zaradi česar je prejela srebrno priznanje za najbolj športno šolo v Sloveniji. Raznolike aktivnosti so prikazali tudi v sklopu otvoritvenega programa.

 

Nova jedilnica Tončkovega doma vabi k obisku

Lisca v veselje številnim obiskovalcem po začrtani in usmerjeni poti izboljšuje celovito ponudbo. Občina Sevnica kot lastnica osrednjega objekta, Tončkovega doma, od prenosa lastništva v letu 2014 sistematično vnaša pomembne izboljšave, ki višajo kakovost preživljanja časa na tej turistično-rekreativni točki.

Po zgrajenem novem vodovodnem in optičnem omrežju so bila postavljena zunanja otroška igrala, prenovljeno je zunanje športno igrišče, izvedena je celovita rekonstrukcija spodnjih prostorov z ureditvijo sodobne naravoslovne učilnice in sanitarijami, urejena so zunanja stopnišča. Vseskozi se na Lisci izvajajo projekti in programi za različne generacije, ki območje dopolnjujejo z možnostmi naravoslovnega raziskovanja.

Najnovejša pridobitev Tončkovega doma je celovito prenovljena glavna jedilnica z rekonstrukcijo tal, sten in stropa, nove so elektro- in strojne instalacije. Največja osvežitev prostora je nova oprema z mizami, stoli in stenskimi oblogami, jedilnico lepša nov kamin. Jedilnica je bila namenu s priložnostnim dogodkom slovesno predana včeraj, ob pesmi Planinske pevske skupine Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica.

Navzoče sta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in župan Občine Laško Franc Zdolšek. Pred odprtjem je namreč potekalo delovno srečanje županov s sodelavci o možnostih povezovanja, ki so se ga udeležili tudi predstavniki KŠTM Sevnica, Planinskega društva Lisca Sevnica, RRA Posavje in Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. Cilj je okrepiti predvsem turistično povezovanje dveh sosednjih, tudi v preteklosti močno povezanih občin.

Ob tem je bila v Učilnici Lisca odprta nova fotografska razstava, ki je obogatila prostor z utrinki naravnih lepot Lisce. Avtorji fotografij so Bojan Dremelj, Polona Gorišek, Jože Hvala, Dušan Klenovšek, Ljubo Motore in Vinko Šeško.

 

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Poj z menoj

Sevniška območna organizacija Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je včeraj pripravila revijo otroških in mladinskih pevskih zborov občine Sevnica 2019 z naslovom »Poj z menoj«.  Na pevskem srečanju je skupaj nastopilo 9 pevskih sestavov.

Revija je letos prvič potekala v dveh delih. Najprej se je predstavilo 5 otroških pevskih zborov, sledila je še pevska revija 4 mladinskih pevskih zborov. Ob zaključku vsakega od delov srečanja je bil tradicionalno izveden še skupni nastop vseh nastopajočih pevcev v združenem otroškem in nato še mladinskem pevskem zboru. Nastope je spremljala strokovna spremljevalka gospa Tatjana Mihelčič Gregorčič.

Na prenovljenem odru Kulturne dvorane Sevnica so se najprej zvrstili: Otroški pevski zbor OŠ Tržišče, Otroški pevski zbor Sonček OŠ Krmelj, Otroški pevski zbor OŠ Milana Majcna Šentjanž, Otroški pevski zbor OŠ Blanca in Otroški pevski zbor OŠ Boštanj. Med mladinskimi sestavi pa so nastopili: Mladinski pevski zbor »Osminke« OŠ Sava Kladnika Sevnica, Mladinski pevski zbor OŠ Blanca, Mladinski pevski zbor OŠ Tržišče in Mladinski pevski zbor OŠ Boštanj.

 

Obisk iz občine Cernik

Na Gradu Sevnica je bila to sredo, v sklopu kulturnih večerov sevniškega vsestranskega kulturnega ustvarjalca Rudija Stoparja, odprta razstava slavonskega umetnika Karla Kolundžića. Pred tem so se gostje iz občine Cernik, med njimi je bil tudi načelnik Vitomir Žakić, srečali z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in direktorjem občinske uprave Zvonetom Košmerlom ter prisluhnili predstavitvi sevniškega območja. Obiskali so tudi priljubljeno turistično-rekreacijsko točko, Lisco.

 

Povabilo na delavnico

V teku je priprava konservatorskega načrta za prenovo starega mestnega jedra Sevnice. Delavnica, namenjena sodelovanju in vključevanju javnosti na temo revitalizacije starega mestnega jedra v sklopu izdelave konservatorskega načrta za prenovo starega mestnega jedra Sevnice bo v torek, 9. aprila 2019, ob 17. uri v Kulturni dvorani Sevnica. Vabljeni.

 


Občinska uprava Občine Sevnica