Tedenske novice 5.7.2019

 

Sevniški bazen odpira svoja vrata danes ob 15. uri

Analiza kakovosti vode tako v olimpijskem kot v otroškem bazenu je pokazala, da je voda ustrezno pripravljena in primerna za kopanje. Ker so poleg ustreznosti vode ugodne tudi vremenske razmere, bo upravljalec Bazena Sevnica, zavod KŠTM, danes ob 15. uri bazenski kompleks odprl za obiskovalce. Vstop je na dan odprtja bazena brezplačen.

Bazen bo za obiskovalce odprt vsak dan od 8. do 19. ure, razen v primeru neugodnih vremenskih razmer. Vstopnice so na voljo na blagajni bazena.

Občina Sevnica vse občanke in občane ter druge zainteresirane vljudno vabi na prijetno poletno osvežitev na Bazen Sevnica.

Ribarnica na sevniški tržnici prvič to soboto

V sklopu projekta Najboljša riba je posavska riba bo to soboto, 6. julija, odprla svoja vrata tudi ribarnica na tržnici v Sevnici. V poletnih mesecih bodo tako v ribarnici vsako soboto, od 8. do 12. ure na voljo sveže lokalne postrvi.

Osrednji cilji projekta so izboljšana ozaveščenost o pomenu rib v zdravi prehrani, povečano zanimanje za oskrbo s svežimi in kakovostnimi posavskimi ribami, cilj pa je tudi povečati neposredno trženje svežih rib, zato je bil na sevniški tržnici urejen prostor in nakupljena oprema za postavitev ribarnice.

Dan slovenskih rudarjev v Krmelju

V Kulturnem domu v Krmelju je 3. julija potekala prireditev v počastitev Dneva slovenskih rudarjev z odprtjem fotografske razstave Vukašina Šobota. Kulturni program so sooblikovali Recitacijska skupina Žarek, Jošt Fister in Pevska skupina Lokvanj, program je povezovala Sara Gačnik. Dogodek je organizirala Turistična sekcija Društva svoboda Krmelj. 

Na dogodku je bila predstavljena tudi knjiga z naslovom Krmelj: nekoč do danes avtorice Nevenke Flajs, ki podrobno opisuje zgodovino in razvoj kraja, čigar podobo in način življenja je sooblikovalo tudi rudarstvo.

S poglabljanjem robnikov pločniki bolj prijazni

Poglabljanje robnikov na mestih kjer se pločniki povezujejo s cesto, trenutno potekajo na območju Prvomajske ulice in pri nadvozu Šmarska cesta.

Odprava različnih arhitektonskih ovir pomembno prispeva k bolj prijaznem okolju za gibalno ovirane posameznike in hkrati omogoča lažje gibanje po pločnikih tudi na primer pri sprehodu z otroškim vozičkom.

Občina Sevnica postopoma odstranjuje arhitektonske ovire na mestih, kjer je odstranitev iz varnostnega in tehničnega vidika mogoča in na mestih, kjer je zaznati večje potrebe za tovrstne ureditve.

Z družino bomo graščaki

Na sevniškem gradu bo v soboto, s pričetkom ob 10. uri, Grajski dan doživetij za otroke in družine. Dogajanje na Gradu Sevnica bodo med drugim popestrili Baron Moscon s pripovedovanjem pravljice v grajski kapeli in ansambel »Sevniški graščaki«. Dogodek ima dobrodelno noto, saj bo izkupiček namenjen nakupu didaktičnih igral, ki bodo postavljena v okolici gradu in še dodatno popestrila grajsko ponudbo.

34. Kmečki praznik v Tržišču

Društvo podeželske mladine Tržišče to nedeljo od 14. ure naprej organizira 34. Kmečki praznik.  Tradicionalna prireditev ima tudi letos pester program, med drugim tudi kmečke igre in tekmovanje v košnji posameznikov. Prireditev bo potekala bod šotorom.

 

Občinska uprava Občine Sevnica