Gumb išči|

Zapri iskalnik

Evropski teden mobilnosti

ETM-2022-banner za gibaj se 

Evropski teden mobilnosti 2022

Geslo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, je »trajnostno povezani«. Po obdobju, ko so bili v ospredje postavljeni samozaščitno ravnanje, izolacija in omejitve druženja, se v letošnjem letu skupnost lahko bolj poveže med seboj. 

Temeljna pobuda Evropskega tedna mobilnosti sicer ostaja nespremenjena že vrsto let: prizadevanje za zmanjšanje avtomobilskega prometa na fosilna goriva, zmanjšanje ogljičnega odtisa in spodbujanje prebivalstva k uporabi trajnostnih načinov prevoza, kot so hoja, vožnja s kolesom in uporaba javnega prevoza. 

Evropska mesta in občine, med njimi že 10. leto zapored tudi sevniška, v času Evropskega tedna mobilnosti pripravijo raznolike akcije, s katerimi prebivalce spodbujajo k uporabi trajnostnih oblik prevoza. V nadaljevanju navajamo nekaj konkretnih predlogov za zmanjšanje uporabe osebnih avtomobilov in s tem izboljšanje kakovosti življenja v lokalnem okolju. 

 

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica - napovednik dogodkov

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica - zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana sobotna dogodka

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica - Trajnostna mobilnost v mestu in na podeželju

 

Sevnica, gibaj se!

ETM 2022_sevnica gibaj se.png 

Posameznike, skupine, razrede, ekipe, društva in organizacije tudi letos vabimo k sodelovanju v posebnem izzivu na spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/, kjer je možno beležiti pohode, spremljati število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov ter sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij.

Naroči se na e-novice