Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 12.2.2021

12. 2. 2021 • Tedenske novice

Seja Štaba Civilne zaščite občine Sevnica

 

Z namenom obvladovanja problematike širjenja bolezni covid-19 se je v torek vnovič sestal razširjeni štab Civilne zaščite občine Sevnica. Sestanka so se udeležili predstavniki Civilne zaščite, Občine Sevnica, Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica, Območnega združenja Rdečega križa Sevnica in KŠTM Sevnica.

Po podatkih Zdravstvenega doma Sevnica, vezanih na izvedbo testiranj v občini Sevnica, je delež okužb v upadu. V tednu od 1. do 7. februarja je bilo na klasičnem testiranju PCR odvzetih 255 brisov, pri čemer je bilo pozitivnih 39 oseb oziroma 17 odstotkov. V sklopu hitrega antigenskega testiranja je bilo v tem času odvzetih 325 brisov, od tega je bilo pozitivnih 17 oseb oziroma 5,2 odstotka. Termini in lokacije množičnega presejalnega testiranja za prihodnji teden so že objavljeni tudi na občinski spletni strani.

Hitro antigensko testiranje v občini Sevnica v izvedbi Zdravstvenega doma Sevnica poteka od 22. decembra, s ciljem množičnega presejanja. Financira se iz proračuna Republike Slovenije. Namenjeno in brezplačno je za splošno populacijo, in ne za podjetja oziroma pravne osebe. Pred pričetkom delovnega tedna so izvedli tudi obvezna testiranja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Zdravstveni dom Sevnica nadaljuje z izvajanjem cepljenja skladno z državnim načrtom. Skoraj 900 oseb je že prejelo tudi drugo dozo cepiva. Preboleli se lahko prvič cepijo 6 mesecev po preteku bolezni covid-19. V zdravstvenem domu zbirajo prijave za cepljenje preko telefonske številke 07 81 61 500, in sicer od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, pri svojem izbranem osebnem zdravniku po telefonu ali preko e-pošte. Več informacij objavljajo na svoji spletni strani, www.zd-sevnica.si.

Zdravstveni dom Sevnica omogoča novo, nadgrajeno testiranje za ugotavljanje prisotnosti protiteles proti sars-covid-19. Testiranje je samoplačniško. Rezultat pokaže tudi stopnjo prisotnosti protiteles, ne več zgolj pozitivnost oziroma negativnost.

Razkuževanja javnih objektov po predhodni odobritvi s strani štaba Civilne zaščite občine Sevnica opravlja Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica, ki je gasilska enota širšega pomena in ima ustrezna pooblastila za izvajanje te dejavnosti, skladno s sprejetim postopkovnikom.

Občina Sevnica je na svoji spletni strani danes objavila povzetek aktualnih sprememb zakonodaje, povezane z obvladovanjem epidemije covid-19. Rahljanje ukrepov ne pomeni tudi opuščanja zaščitnega ravnanja. Štab Civilne zaščite občine Sevnica poziva k odgovornem upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

 

Pred vrati so pustni dnevi

 

Februar je po običaju mesec veselih pustnih rajanj, letos pa se bo ta tradicija ohranjala v družinskih krogih. Po zgledu številnih spletnih dogodkov, ki so se zvrstili v zadnjem letu, na KŠTM Sevnica pripravljajo spletno predstavitev delčka zgodovine in tradicije pustovanja na Sevniškem, med njimi pustne šege v Loki pri Zidanem Mostu in pokop pusta.

Spletni dogodek bo na Facebook straneh KŠTM Sevnica, Visit Sevnica in Mladi v Sevnici ter na YouTube kanalu KŠTM Sevnica predvajan v soboto, 13. februarja, ob 10. uri.

kuvertaNaroči se na e-novice