Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 19.2.2021

19. 2. 2021 • Tedenske novice

Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje
malih komunalnih čistilnih naprav ter izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo v občini Sevnica

 

Odvajanje in čiščenje odpadnih voda je ena najpomembnejših gospodarskih javnih služb varstva okolja. Občina Sevnica na tem področju sistematično dela na podlagi zastavljenih strateških ciljev za urejanje celotnega območja občine.

Tudi letos je objavljen Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav ter izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo v občini Sevnica. Razpisna dokumentacija je skupaj z vsemi obrazci objavljena na spletni strani www.obcina-sevnica.si.

Za reševanje odvajanja in čiščenja odpadnih voda osrednjega poselitvenega jedra občine z mestom Sevnica je bil ključen regijski pristop, saj se je Občina Sevnica že leta 1999 vključila v regijsko povezovanje in za gradnjo centralne čistilne naprave pridobila namenska sredstva iz Kohezijskega sklada.

Za območja, kjer izgradnja javnih kanalizacijskih sistemov s pripadajočimi čistilnimi napravami ni predvidena, Občina Sevnica že od leta 2010 sofinancira vgradnje malih čistilnih naprav. Sevnica je bila tudi ena prvih občin v državi, ki je z lastnimi proračunskimi sredstvi uredila financiranje tudi zasebnih sistemov odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

V letošnjem proračunu je za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav ter izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo na podlagi razpisa namenjenih 19 tisoč evrov. Vloge se sprejemajo do porabe sredstev oziroma najkasneje do prve srede v mesecu oktobru, na naslovu Občine Sevnica.

 

Od 1. marca nove številke podračunov Občine Sevnica
ter njenih neposrednih in posrednih proračunskih uporabnikov

 

Občina Sevnica bo s 1. marcem 2021 zaprla Enotni zakladniški račun (EZR) Občine Sevnica in se bo vključila v EZR države. S tem se preštevilčijo vsi obstoječi podračuni zakladnice ter vseh posrednih in neposrednih proračunskih uporabnikov.

Vse stranke in poslovne partnerje obveščamo, da so do vključno 26. februarja 2021 možna nakazila na obstoječe (stare) podračune, od 1. marca 2021 dalje pa zgolj na nove. Tabele starih in novih podračunov so dostopne na občinski spletni strani.

kuvertaNaroči se na e-novice