Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 12.3.2021

12. 3. 2021 • Tedenske novice

Javni razpisi Občine Sevnica v letu 2021

 

Objavljeni so javni razpisi s področij gospodarstva, turizma, športa, kulture, mladine ter socialnega in zdravstvenega varstva. Objavljena sta tudi javna poziva za sofinanciranje dejavnosti in programov veteranskih organizacij ter za izbor izvajalcev s področja godbeništva za organizacijo, izvedbo in sodelovanje pri prireditvah širšega občinskega pomena.

Za javne razpise, skupaj z za letos že zaključenim razpisom s področja kmetijstva, Občina Sevnica v letu 2021 namenja sredstva v skupni višini 406 tisoč evrov.

Društva prijavljajo programe in projekte za tekoče razpisno obdobje. Zaradi aktualnih razmer in ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covid-19 je družabno dogajanje prilagojeno in omejeno, časovnice veljavnosti ukrepov pa ni mogoče opredeliti. Zato se poziva k prijavi programov in projektov, za katere društva ocenjujejo, da jih bo v razpisnem obdobju možno izvesti.

Vse informacije o javnih razpisih so dostopne na spletni strani Občine Sevnica na povezavi:

https://www.obcina-sevnica.si/sl/izpostavljeno/2021031112355475/javni-razpisi-obcine-sevnica-v-letu-2021

 

Jubilejna 60. sevniška salamijada 2021

 

Društvo salamarjev Sevnica je na dan »40 mučenikov« pripravilo jubilejno 60. salamijado z ocenjevanjem salam. Zaradi epidemioloških omejitev je bil letošnji program sevniške salamijade omejen na strokovno ocenjevanje salam. 

Zmagovalec 60. jubilejne salamijade je Božo Zupančič iz Šentjerneja, ocenjenih je bilo 68 vzorcev. V sklopu 7. salamijade rejcev iz sevniške občine je med 16 prijavljenimi zmagala družina Tomažič z Otavnika pri Tržišču. Na ocenjevanje v sklopu 10. mednarodne salamijade prijateljev pa je prispelo 23 vzorcev salam iz Hrvaške, Avstrije in Srbije, zmagal je Marinko Šinko iz sosednje Hrvaške.

Ker ocenjenih salam v Društvu salamarjev Sevnica letos niso mogli ponuditi širši javnosti na dogodku, so se odločili, da salame razdelijo med sevniške organizacije in podjetja ter s tem prispevajo k promociji lokalnih dobrot in samooskrbe. 

 

Spletna obuditev tradicionalnih damskih modno-kulinaričnih dogodkov

 

Tradicijo modno-kulinaričnih dogodkov, ki so v marcu potekali v prostorih sevniškega gradu, je letos nadomestila spletna obuditev preteklih dogodkov, posvečenih modi in kulinariki. Spletni dogodek je za ogled dostopen na Facebook strani KŠTM Sevnica.

kuvertaNaroči se na e-novice