Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 23.4.2021

23. 4. 2021 • Tedenske novice

Ob svetovnem dnevu Zemlje


Včeraj, 22. aprila, smo obeležili svetovni dan Zemlje. Namen tega dne je krepiti zavedanje o enkratnosti planeta, na katerem živimo, krepiti pa tudi odgovornost in skrb za ohranjanje narave in vseh naravnih življenjskih dobrin.
Turistična zveza občine Sevnica je v letih od 2005 do 2015 po središčih krajevnih skupnosti na ta dan vsako leto zasadila občinsko lipo, leta 2016 pa je bila v Loki pri Zidanem Mostu prvič zasajena sevniška voščenka. Tradicija zasaditve te avtohtone vrste jablane, po kateri je bila Sevnica z okolico v preteklosti zelo poznana, tako nadaljuje zgodbo občinskih lip.
V počastitev dneva Zemlje in ob zaključku čistilnih akcij je zasaditev sevniške voščenke včeraj potekala pri Osnovni šoli Tržišče, v omejenem obsegu, ob upoštevanju epidemioloških omejitev. Novo drevo, ki ga je podarilo Sadjarstvo Blanca, so zasadili predstavniki učencev skupaj z ravnateljico Zvonko Mrgole, predsednico sevniške turistične zveze Annemarie Culetto in županom Srečkom Ocvirkom.
Dan Zemlje pa je tudi dan tematske poti Gozd je kultura pod Gradom Sevnica, na kateri je mogoče spoznati drevesne vrste v deblaku, opazovati življenje v grajskem čebelnjaku in še mnogo več. Občina Sevnica in KŠTM Sevnica sta v počastitev dneva Zemlje in dneva tematske poti Gozd je kultura pripravila spletno obeležitev, ki je objavljena na spletnih povezavah Občine in KŠTM Sevnica. Vabljeni k ogledu.

 

 

kuvertaNaroči se na e-novice