Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 2.7.2021

2. 7. 2021 • Tedenske novice

 Zdravstvenemu domu Sevnica naziv »Najboljše prakse v zdravstvu

 

Občina Sevnica je v stalnem stiku z drugimi javnimi službami, ki vsaka na svojem področju izvajajo skrb za kakovostno bivanje. Z namenom obravnave aktualnih tem sta se v tem tednu sestala župan Srečko Ocvirk in direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič, ki je med drugimi vsebinami predstavila prejeto priznanje oziroma naziv »Najboljše prakse v zdravstvu 2021«, pred kratkim podeljen na Zdravstvenem razvojnem forumu v Portorožu.

Med prispelimi nominacijami so v strokovni komisiji izbrali tri finaliste glede na umeščenost po  ravneh  zdravstvenega  varstva,  med  njimi  tudi  sevniški  zdravstveni  dom  s  prakso

»Dostopnost kot temelj kakovosti primarne zdravstvene ravni v ZD Sevnica v luči pandemije covida-19«.

Po predstavitvah vseh treh praks je sledilo glasovanje udeležencev foruma za najboljšo prakso po njihovem izboru, prislužil si jo je Zdravstveni dom Sevnica. Avtorja strokovnega prispevka s predstavitvijo prakse sta bila direktorica Vladimira Tomšič in zdravnik Jurica Ferenčina, specialist družinske medicine.

 

Tradicionalni festival »Sevniško grajsko poletje 2021« v teku

 

Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica je tudi letos pripravil zanimiv program festivala Sevniško grajsko poletje. Dogajanje je prilagojeno ukrepom varovanja zdravja, na prostem, na idiličnem območju sevniškega gradu s širšo okolico.

Nekaj dogodkov se je v preteklih tednih že zvrstilo. Pisateljica Urška Klakočar Zupančič je predstavila knjigo z naslovom »Gretin greh«, v kateri se prikazana zgodba glavne junakinje Grete odvija prav v Sevnici, nekdaj z imenom Lichtenwald.

Park pred Občino Sevnica je gostil tradicionalni mednarodni sevniški likovni shod 2021 v organizaciji sevniške območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, pod mentorstvom vsestranskega sevniškega kulturnega ustvarjalca Rudija Stoparja.

V juniju so grajski park napolnile melodije Okteta Jurija Dalmatina, ki so izbrani repertoar posvetili Sloveniji ob 30. obletnici samostojnosti.

Proslavo, posvečeno 30. obletnici osamosvojitve, je v grajskem atriju prejšnji teden pripravilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Sevnica.

Tradicionalno skupno posavsko praznovanje dneva državnosti s koncertom Godbe Sevnica je potekalo na predvečer državnega praznika. Slavnostni govornik je bil mag. Miran Stanko, župan Občine Krško, zbrane je pozdravil tudi sevniški župan Srečko Ocvirk. V programu so se prepletale izbrane, prazniku posvečene orkestralne melodije v izvedbi Godbe Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče. Program je dopolnil še nastop Komorne skupine Anima Glasbene šole Sevnica ter Okteta Jurija Dalmatina s solistom Tinetom Becom. Istega dne je bila na Gradu Sevnica odprta razstava Nika Anikisa Skuška, ki bo na ogled do konca septembra.

Junijski del dogodkov se je zaključil z dnevom odprtih vrat Gradu Sevnica, pestro dogajanje v sklopu festivala pa bo tudi v juliju, avgustu in septembru.

22. julija bo v grajskem parku akustični koncert Guštija in Tomija Megliča z naslovom 1NA1.

5. avgusta bo koncert priredil Ansambel Saša Avsenika, 26. avgusta bo potekala otroška predstava »Zvezdana in Zvonko v CIRKUSU NAJ ZARES«. V septembru pa so napovedani sledeči dogodki: 2. septembra koncert Kvatropircev, 4. septembra koncert Vokalne skupine Vilinke in 9. septembra stand-up večer z Boštjanom Gorencem–Pižamo in Sašo Staretom.

Poleg tega bodo program skozi vso poletje popestrile predstave v sklopu letnega kina, poletni Radogost večeri, Grad Sevnica pa k obisku vabi tudi v sklopu večernih obiskov oziroma srečanj z grofico Mathilde.

Podrobnejši program je objavljen na spletni strani koordinatorja festivala, www.kstm.si.

kuvertaNaroči se na e-novice