Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 23.7.2021

23. 7. 2021 • Tedenske novice

Odobrena evropska sredstva za projekt urejanja kanalizacijskih sistemov v Sevnici  

 

Občina Sevnica je uspešno pridobila evropska sredstva za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju spodnje Save – občina Sevnica«. Projekt v vrednosti 967 tisoč evrov bo Občina Sevnica izvajala v okviru Dogovora za razvoj regije Posavje.

Poglavitni cilj projekta je novogradnja odsekov, kjer še ni urejena javna gospodarska infrastruktura za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, v sklopu katerih bo mogoče priključiti dodatne enote na sistem.

Projekt vključuje gradnjo kanalov s pripadajočimi objekti, rezultat projekta bo tudi hidravlično izboljšanje posameznih delov kanalizacije. Projekt obsega gradnjo fekalne kanalizacije, ki jo sestavlja 7 gravitacijskih kanalov, 2 tlačna kanala v skupni dolžini 1,58 km ter 2 črpališči.

V okviru investicije se bodo dela izvajala na območjih obrtne cone na Planinski ulici, na Ribnikih, na Kvedrovi ulici, na Drožanjski nad klavnico ter Pod Vrtačo.

 

V Sevnici odprli Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov za Posavje

 

Zdravstveni dom Sevnica je uspešno pridobil nov program, ki je namenjen obravnavi duševnega zdravja otrok in mladostnikov. Center je regijskega pomena, saj bo vključeval paciente iz občin Sevnica, Radeče, Krško, Brežice in Kostanjevica na Krki.

Z odprtjem centra za celotno posavsko regijo se bo izboljšala dostopnost do služb in storitev za mlade osebe s težavami v duševnem zdravju. V Centru za duševno zdravje otrok in mladostnikov Posavje bo delovala mlada multidisciplinarna ekipa, ki jo sestavljajo klinična psihologinja, psihologinja, logopedinja, delovna terapevtka, specialna pedagoginja, socialna delavka, diplomirana medicinska sestra in medicinska sestra.

Zdravstveni dom Sevnica sprejemanje pacientov načrtuje z začetkom novega šolskega leta.

 

Inovativno turistično doživetje v Sevnici

 

Mesto Sevnica si je od tega tedna naprej mogoče ogledati na drugačen, interaktiven način, s pomočjo električnega skiroja in mobilne aplikacije, ki obiskovalca skozi igrificirano doživetje popelje po različnih znamenitostih Sevnice.

Gre za inovativen projekt sevniškega podjetja Funcruiser, ki sta ga podprla tudi Ministrstvo za kulturo in Evropski sklad za regionalni razvoj.

 

Košnja na Lisci to soboto

 

Tradicionalna Košnja na Lisci je bila zaradi slabega vremena prestavljena in bo potekala to soboto, 24. julija, od 15. ure naprej.

Program dogodka ostaja nespremenjen. Obiskovalci si bodo lahko ogledali prikaz tradicionalne ročne košnje in spravila sena, hkrati pa se bodo na dogodku ocenjevali in pokušali ocvirkova potica, ocvirkova puhla ter jabolčnik – jabolčno vino. Ocenjevanje organizira Aktiv kmečkih žena Sevnica. Lokalni in regionalni ponudniki bodo na stojnicah ponujali svoje pridelki in izdelke.

kuvertaNaroči se na e-novice