Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 13.8.2021

13. 8. 2021 • Tedenske novice

Objavljen je razpis za občinska priznanja

 

Objavljen je razpis za zbiranje predlogov za dobitnike priznanj Občine Sevnica v letu 2021. Občina ob svojem prazniku, 12. novembru, podeljuje priznanja občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov, razvoju in ugledu Občine Sevnica na področju gospodarstva, kulture, športa, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, zaščite in reševanja, ekologije, znanosti in drugih področjih človekove ustvarjalnosti.

Predloge za podelitev priznanja lahko podajo občani, podjetja, zavodi, društva, združenja, druge organizacije in skupine ter organi lokalne skupnosti. Rok za oddajo predlogov je 10. september 2021. Razpis je objavljen na spletni strani Občine Sevnica, www.obcina-sevnica.si.

 

 

Odstranili dotrajani objekt stare šole v Tržišču

 

Mineva pet let, odkar je Tržišče olepšano z novo in prostorno šolo, ki omogoča pouk po vseh sodobnih smernicah in normativih. Zagotovitev zadostnih in varnih prostorskih pogojev je bil tudi ključen razlog za njeno gradnjo, saj nekdanja stara šola ni več zmogla ustrezno služiti svojemu namenu.

V tem tednu se je objekt, ki je v svojem aktivnem času kraju in krajanom prispeval mnogo, zaradi dotrajanosti in slabega statičnega stanja poslovil. Vsaka tovrstna sprememba je težka, a včasih neobhodna. Prihodnjo rabo tukajšnjega prostora bo v prihodnje opredelil podrobni prostorski načrt.


 

Festival mladih v Sevnici

 

V sklopu celotedenskega Festivala mladih v organizaciji KŠTM Sevnica se je župan Srečko Ocvirk z veseljem odzval povabilu mladih na pogovor, ki je potekal v sredo v sevniškem grajskem parku. Pogovor je bil namenjen vzdrževanju in krepitvi stalnega dialoga s poudarkom na vprašanjih, kako in s čim lahko vsak prispeva, da bo življenje v občini prijazno za vse generacije. Župan ocenjuje, da sta stalna povezanost in pretok informacij med lokalno skupnostjo in mladimi zelo pomembna, za kar si prizadevajo tako mladi, vključeni v Mladinski svet občine Sevnica in druge organizacije, kot tudi občina skupaj z javnim zavodom in mladinskim centrom.

 

Med drugimi vsebinami Festivala mladih so se v tem tednu zvrstili raznoliki dogodki, med njimi predstavitev društev in organizacij, sprostitveni večer z vadbo joge in zvočno gong kopeljo, izvedba Medene ture ter družinska doživetja z delavnicami ter kulturnimi in športnimi aktivnostmi. Danes od 18. ure dalje bo v grajskem parku potekal Glasbeni večer, celotedensko dogajanje pa se zaključuje jutri s Kitariado, tradicionalnim srečanjem rock glasbenih skupin pri sevniškem bazenu, s pričetkom ob 21. uri.

*V primeru dežja se dogodek odpove. Vsak dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi ukrepi proti širitvi epidemije koronavirusa na dan dogodka; vključno z morebitnimi obveznostmi in omejitvami tako na strani organizatorja kot tudi udeležencev. Naprošajo za dosledno upoštevanje navodil organizatorja.

 

 

Povabilo k sodelovanju na fotografskem natečaju »Moja Lisca«

 

Lisca je eden najbolj priljubljenih vrhov Posavja z dolgoletno planinsko, turistično in športno tradicijo. Osrčje Lisce predstavlja Tončkov dom, ki ga je Občina Sevnica v zadnjih letih s številnimi investicijami odela v novo, sodobno podobo. Od letošnjega leta se ponaša tudi s povsem prenovljenimi namestitvenimi kapacitetami v dveh nadstropjih. Verjamemo, da bi sobe in hodnike prenovljenega Tončkovega doma najlepše in najbolj doživeto popestrile prav izbrane fotografije bližnjega in širšega območja Lisce.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Sevnica, je skupaj z Občino Sevnica zasnoval povabilo k sodelovanju na fotografskem natečaju z naslovom Moja Lisca. Razpisane teme so: razkošje narave z rastlinskim in živalskim svetom od blizu in daleč, razgledi z Lisce in družbeni utrip življenja Lisce. Na natečaju lahko sodeluje vsak profesionalni ali ljubiteljski fotograf/fotografinja, in sicer z največ sedmimi fotografijami v barvni ali črno-beli tehniki. Rok za oddajo fotografij je 27. september 2021, izbor pa bo opravila imenovana komisija. Vse tehnične podrobnosti in način sodelovanja opredeljuje javno povabilo, objavljeno na spletni strani www.obcina-sevnica.si.

kuvertaNaroči se na e-novice