Gumb išči|

Zapri iskalnik

Občina Sevnica je mladim prijazna občina

8. 10. 2021 • Novice Občina Sevnica predvsem z namenom preverjanja dela v širšem slovenskem merilu sodeluje na raznih strokovnih ocenjevanjih. Je ponosna nosilka certifikata »Mladim prijazna občina« za obdobje 2020–2024.

Po lani načrtovani in zaradi epidemije neizvedeni slovesni vročitvi certifikata, ki ga podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja, je dogodek potekal včeraj v predsedniški palači.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

mladim prijazna občina 2021-01 

Predsednik Borut Pahor se je županjam in županom občin, ki so bile s certifikatom nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji, zahvalil in izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma.

»Trud v pridobitev certifikata na Občini Sevnica vlagamo predvsem s ciljem preverjanja učinkovitosti lokalnih ukrepov in z željo po nadgradnji, dopolnjevanju programov, dobremu sledenju trendom in potrebam mladih generacij. Zadovoljni smo, da predsednik republike s svojim častnim pokroviteljstvom temu področju daje še poseben pomen, Skupnost občin Slovenije pa je povezovalna asociacija, ki spodbuja občine h aktivnostim in tudi prenašanju dobrih praks iz ene občine v drugo,« pa je po pridobitvi certifikata povzel župan Srečko Ocvirk.

K temu pomembno prispevajo tudi ukrepi, ki niso neposredno vezani na področje mladinske politike, temveč tudi drugi ukrepi za razvoj okolja na splošno, med njimi zagotovitev infrastrukture s področja digitalizacije (optično omrežje), urejenost in dostopnost javnih objektov ter drugi.

mladim prijazna občina 2021-03  Sprejem županij in županov občin, prejemnic certifikata, v predsedniški palači. (Foto: FB profil predsednika RS Boruta Pahorja)

 

mladim prijazna občina 2021-02 

Občine, nosilke certifikata »Mladim prijazna občina« za obdobje 2020–2024. (Foto: Spletna stran Inštituta za mladinsko politiko)