Gumb išči|

Zapri iskalnik

Drugi dan vladnega obiska v občini Sevnica

27. 1. 2022 • Sporočila za javnost

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je v okviru delovnega kosila v Hotelu Ajdovec s posavskimi župani in več ministri razpravljal o ključnih izzivih posameznih občin.

Podjetje Plastoform Blanca je gostilo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Sprejel ga je direktor Stane Habinc skupaj s podžupanom Janezom Kukcem in poslancem Tomažem Liscem, srečanja pa so se udeležili tudi predstavniki največjih sevniških podjetij. »Moč sevniškega gospodarstva je impresivna,« je ocenil minister in izpostavil bodoče načrtovane vire in državne razpisne perspektive, ki bodo v nadaljnjo korist in dobrobit gospodarskega razvoja.

Na delovnem sestanku v Sevnici sta bila državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo Aleš Mihelič in direktorica Direkcije za infrastrukturo Liljana Herga. V pogovoru z županom Srečkom Ocvirkom, direktorjem občinske uprave Zvonetom Košmerlom in poslancem v državnem zboru Tomažem Liscem so bili izpostavljeni večji infrastrukturni projekti na območju sevniške občine, ki se že izvajajo oziroma so načrtovani za letošnje in naslednje leto. Državni sekretar je izpostavil pomen dobrega partnerstva z lokalnimi skupnostmi in se zahvalil za uspešno sodelovanje z Občino Sevnica.

Teme srečanja z ministrom Zvonetom Černačem, Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, so bile v glavnini namenjene projektom, ki se na območju občine Sevnica izvajajo s pomočjo evropskih sredstev: gre za projekte komunalnega opremljanja Poslovne cone Sevnica z gradnjo nadvoza, gradnjo kanalizacijskega sistema in hidravličnih izboljšav. Srečanje je potekalo v konferenčni dvorani Komunale Sevnica, ob prisotnosti župana Srečka Ocvirka in poslanca Tomaža Lisca. Sledil je še terenski ogled gradnje nadvoza na Savsko cesto.

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič se je v okviru vladnega obiska udeležil predstavitve podjetja Sistemi IN ES d.o.o. iz Boštanja, ki deluje na področju avtomatizacije procesov, robotike in elektromotorskih pogonov. Direktor Slavko Senica je skupaj s sodelavci predstavil vizijo podjetja in izpostavil pomembnejše projekte. Ministra so pozdravili tudi predstavniki občine in ga seznanili z aktivnostmi na področju digitalizacije lokalne skupnosti.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je obiskal Okrajno sodišče v Sevnici, kjer je bila vsebina namenjena predvsem iskanju rešitev glede načrtovane obnove objekta. Na Policijski postaji Sevnica je potekal sestanek z državnim sekretarjem dr. Božom Predaličem z Ministrstva za notranje zadeve. Pogovor je tekel o varnostni situaciji v občini in o zagotavljanju varnega bivanja. Med drugimi vsebinami je bila izpostavljena tudi problematika povečanega hrupa na strelišču Radna, ki je glede na meritve sicer v mejah dopustnega, razpravljali pa so o načinih blažitve hrupa in o upravljanju primernih terminov. 

Državna sekretarka Mateja Ribič z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je obiskala sevniško območno službo Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje in podjetje Lisca d.o.o. Sevnica.

Fotogalerija obiskov:

Naroči se na e-novice