Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 11. 3. 2022

11. 3. 2022 • Tedenske novice

Nove talne označbe pri Vrtcu Ciciban Sevnica
 

Pri Vrtcu Ciciban Sevnica je občina v tem tednu uredila nove talne označbe, ki so zaradi izstopajočih barv zelo vidne in se uvrščajo med bolj učinkovite metode izboljšanja varnosti v cestnem prometu. V vrtcu so se pridobitve zelo razveselili. »Upamo, da bodo zaradi njih vozniki še bolj previdni na poteh, ki jih kot pešci uporabljajo naši najmlajši,« so sporočili iz vrtca.
 

Za krepitev verige prehranske samooskrbe
 

Zagotavljanje zadostnih količin trajnostno pridelane in cenovno dostopne hrane je pomemben cilj vsake odgovorne družbe, saj je hrana temeljna življenjska dobrina in eden ključnih elementov varnega bivanja. Občina Sevnica krepitvi trdno sklenjene verige lokalne samooskrbe namenja veliko pozornosti, preko različnih programov pa nudi stalno podporo lokalnim domačim ponudnikom in proizvodnji v domači občini.
Dobro obiskanost Kmečke tržnice Sevnica, ki redno obratuje ob sredah, petkih in sobotah od 8. do 12. ure, dopolnjuje sobotna ponudba ribarnice. Vsakodnevno pa je mogoče obiskati mesomat, jajcemat in mlekomat. V luči digitalnega in tehnološkega razvoja je tovrstna ponudba vse bolj aktualna, saj je raznovrsten nabor lokalnih dobrot na dosegu roke praktično kadarkoli.
 
Občina Sevnica bo 23. marca organizirala javni posvet o krepitvi verige dobave lokalne hrane v javne zavode, s ciljem razprave o krepitvi prehranskih verig v lokalnem okolju, razširitvi sodelovanja in novih priložnosti za pridelovalce lokalne hrane.

 

Izbor Županovega vina 2022 – povabilo k sodelovanju
 

Tudi letos bo pod okriljem vinogradniških društev sevniške občine potekal izbor za Županovo vino, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. Kot 17. županovo vino bo izbran cviček PTP, letnik 2021.
Sodelujejo lahko pridelovalci, ki v odkup lahko ponudijo najmanj 400 litrov vina in so sevniški občani z vinogradi v sevniški občini, ki so vpisani v register pridelovalcev in imajo opravljeno prijavo pridelka. Sprejem vzorcev bo 27. marca 2022, od 18. do 20. ure, v kleti Društva vinogradnikov Studenec. Ocenjevanje vzorcev bo potekalo 28. marca 2022, izbran pa bo vzorec, ki bo dosegel najvišje število točk.
Javno povabilo je z vsemi dodatnimi informacijami objavljeno na www.obcina-sevnica.si.

kuvertaNaroči se na e-novice