Gumb išči|

Zapri iskalnik

Globinske sanacije poškodovanega vozišča na lokalni cesti Blanca–Poklek

6. 6. 2022 • Novice Zaradi zdrsov terena na lokalni cesti Blanca–Poklek na območju Trnovca je Občina Sevnica uredila globinske sanacije poškodovanega vozišča na udrtih delih z zamenjavo spodnjega ustroja. Območje sanacije je bilo dlje časa urejeno v makadamski obliki zaradi težav dobave asfalta.

Cestni odsek Poklek-Trnovec.jpg 

Cestni odsek Poklek–Trnovec

Cene asfaltiranja so se v primerjavi z lanskim letom močno zvišale. Vsakoletni razpis za izbor izvajalca za asfalterska dela, ki ga v sklopu gospodarske javne službe izvede javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, je bil zaradi visokih cen prekinjen. Za izvedbo načrtovanih sanacij so bila zato izvedena javna naročila za vsak projekt posebej, s ciljem pridobiti čim ugodnejšo ponudbo za storitev asfaltiranja. Dokončanje sanacij cestno-prometne infrastrukture se je zato časovno zamaknilo.

Razpis za izbor izvajalca za asfalterska dela je bil v mesecu maju ponovno izveden, v prvi polovici junija pa je po zaključenih postopkih izbora predviden podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za izvedbo vseh asfalterskih del, ki so v letu 2022 načrtovana v sklopu rednega vzdrževanja cestno-prometne infrastrukture.

Naroči se na e-novice