Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 8. 7. 2022

8. 7. 2022 • Tedenske novice

Občina Sevnica je pristopila k projektu multimodalne mobilnosti

 

Projekt »Dostopnost prostora: Za samostojno mobilnost v urbanem okolju« vodi Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije.

Poglavitni cilj projekta je izboljšanje mobilnosti oseb z oviranostmi, starejših in šolajočih otrok. V sodelovanju z občinami je vzpostavljen nacionalni zemljevid multimodalne mobilnosti, ki prikazuje informacije, ki so za osebe z oviranostmi ključnega pomena, ko se odločajo za potovanje.

Občina Sevnica je s podpisom sporazuma pristopila k projektu. V naslednjih mesecih bo na območju mesta Sevnica opravljena analiza prostora, ki bo pokazala prilagojenost osebam z oviranostmi. Analiza bo izpostavila najprimernejše poti, hkrati pa pokazala morebitne pomanjkljivosti v prostoru.

Izdelan zemljevid bo v pomoč osebam z oviranostmi, hkrati pa bodo pridobljene informacije pomembne za vse načrtovalce sprememb v prostoru, tako javne kot tudi zasebne.

Že z manjšimi ukrepi lahko namreč dostopnost do prostorov precej povečamo in tako omogočimo delovanje vsem družbenim skupinam.

 

Ureditev nove avtobusne postaje na Okroglicah

 

Občina Sevnica je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Loka pri Zidanem mostu na Okroglicah uredila novo avtobusno postajališče.

Čakanje na šolski prevoz bo tako za mlade udeležence v prometu bolj varno in prijazno tudi v primeru manj ugodnih vremenskih razmer.

V sevniški občini je nekaj manj kot 140 avtobusnih postajališč. Njihove lokacije so objavljene tudi na občinski spletni strani na interaktivnem zemljevidu: https://www.obcina-sevnica.si/sl/pametna-skupnost/interaktivni-zemljevid/

 

Sanacija posedkov na Planinski cesti 

 

Na Planinski cesti, poteka sanacija posedkov. Ureditev v sklopu rednega vzdrževanja državnih cest izvaja Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo.

 

Omejitev nosilnosti mostu v Krmelju

 

Na mostu čez potok Hinja v Krmelju je v preteklem tednu prišlo do podora vozne površine. Občina Sevnica je skupaj s Komunalo Sevnica, ki v sklopu gospodarske javne službe vzdržuje lokalne ceste,  nemudoma pristopila k sanaciji.

Sanacija je bila opravljena na podlagi terenskega ogleda in po navodilih strokovnega nadzornika. Most je deloma saniran in ima nosilnost do 5 ton. To pomeni, da most lahko do nadaljnjega uporabljajo vozniki osebnih vozil.

Komunala Sevnica je v začetku tedna v Pijavicah, Gabrijelah in na mostu v Krmelju postavila prometne znake, ki opozarjajo na omejitev nosilnosti mostu.

 

770 let od prve omembe vasi Telče in 18. Telška žetev

 

V letošnjem letu mineva 770 let od prve omembe vasi Telče. Visok jubilej kraja bodo praznovali na 18. Telški žetvi, ki ga organizira Kulturno športno društvo Telče. Dogodek bo potekal 10. julija 2022 ob 16.30 na športno rekreativnih površinah pri Gasilskem domu Telče. Prireditev z dolgoletno tradicijo bodo sooblikovali Ljudske pevke s Telč, Pevska skupina babice in dedki, Ljudski pevci Bizeljsko, Ljudski pevci fantje iz vasi, Ljudski pevci Trta in Bučenski ramplači.

 

kuvertaNaroči se na e-novice