Gumb išči|

Zapri iskalnik

Vsi projekti

Participativni proračun 2020

Začetek projekta

1. 5. 2019

Zaključek projekta

31. 12. 2020

Vrednost

70.000,00 €

V letu 2019 je Občina Sevnica v sklopu projekta »Sobivam, sodelujem soodločam« prvič pozvala občanke in občane k neposrednemu podajanju predlogov v proračun za leto 2020 – v obliki tako imenovanega participativnega proračuna, za kar je bilo namenjenih 70 tisoč evrov.

Cilj participativnega proračuna je, da zajame ideje in predloge, ki omogočajo izvedbo širše uporabne vrednosti. Takšne, ki prispevajo kamenček v mozaik prijetnega bivanja v posameznem kraju.

Ureditve v sklopu participativnega proračuna 2020

Večnamenski dom na Kompolju

Nova streha na večnamenskem domu na KompoljuNova streha na večnamenskem domu na KompoljuZamenjava strehe z barvanjem strešnega opaža je potekala v večnamenskem domu na Kompolju. Na domu je bil nameščen tudi defibrilator, prav tako pa je tam zamenjana košarkarska tabla z obročem.

 

Večnamenski dom na Artem

Novi mansardni prostoriNovi mansardni prostori

Izvedena je bila ureditev mansardnih prostorov in stopnišča v večnamenskem domu na Artem.

 

Prostori Mladinskega sveta občine Sevnica

Ureditev prostorov MSOSUreditev prostorov MSOS

Sanacija sanitarij, ureditev dodatnega prostora za shrambo in zagotovitev ogrevanja so ureditve, izvedene v pritličnih prostorih pri sevniškem bazenu, ki jih uporablja Mladinski svet občine Sevnica.

 

Šmarčna 

ŠmarčnaŠmarčna

Na Šmarčni je ob vstopu v kraj izvedenih več ukrepov za umiranje prometa.

 

Kužno znamenje na Glavnem trgu v Sevnici

Kužno znamenje na Glavnem trgu v SevniciKužno znamenje na Glavnem trgu v Sevnici

Restavratorsko-konzervatorska dela so potekala na Glavnem trgu v Sevnici na kužnem znamenju, ki ga poznamo tudi pod imenom Martinovo znamenje.

 

Dolnje Brezovo

Nova parkovna oprema na igrišču v Dolnjem BrezovemNova parkovna oprema na igrišču v Dolnjem Brezovem

Na Dolnjem Brezovem so bili za namen izobešanja zastav ob državnih praznikih opremljeni drogovi javne razsvetljave. Na prometnici skozi ta kraj je bila urejena tudi zvočna izolacija pokrovov kanalizacijskih jaškov. Na igrišču je urejena parkovna oprema, v kraju sta novi dve solarni svetilki.

 

Log

Otroško igrišče na LoguOtroško igrišče na Logu

Na Logu so bila urejena otroška igrala na območju ob Savi, prav tako elementi za zunanji fitnes na prostem.

 

Škovec

ŠkovecŠkovec

V kraju Škovec je potekala prenova treh počivališč za pohodnike, pa tudi ureditev okolice kozolca, namenjenega družabnemu dogajanju.

 

Dvorec

V krajevni skupnosti Blanca in v naselju Dvorec so bili urejeni hidranti, ki omogočajo hitrejšo odzivnost v primeru gasilskih intervencij.

 

Protiprašna zaščita

Protiprašna zaščita od parkirišča pri trgovini Lidl do večnamenske poti za SavoProtiprašna zaščita od parkirišča pri trgovini Lidl do večnamenske poti za Savo

Urejena in asfaltirana je bila protiprašna zaščita od parkirišča pri trgovini Lidl do večnamenske poti za Savo.


Ker je bil odziv na sodelovanje zelo pozitiven, je Občina Sevnica k projektu »Sobivam, sodelujem, soodločam« pristopila tudi v naslednjem proračunskem obdobju. Na poziv za participativni proračun 2021 je bilo prejetih 48 pobud, od tega je bilo 45 obravnavanih, ena je bila vložena prepozno, dve pa sta bili v realizaciji že letos.

Po opravljenih ocenah pobud z vidika pristojnosti oziroma formalno-pravnih vprašanj je bilo 28 sprejetih in uvrščenih v proračun za leto 2021. Za projekt se v proračunu leta 2021 nameni dobrih 96 tisoč evrov.

Pobude, ki v procesu razpisa še niso uspele biti uvrščene, pa gotovo spodbudijo k razmisleku, da v naslednjih letih del postanejo del bodočih ureditev.

Prejete pobude, za katere Občina Sevnica ni pristojna, se poredujejo drugim ustreznim organom z namenom aktivnega sodelovanja pri izvedbi.

Informacije o projektu Sobivam, sodelujem, soodločam - participativni proračun

kuvertaNaroči se na e-novice