Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nova jedilnica Tončkovega doma vabi k obisku

5. 4. 2019 • Novice

Lisca v veselje številnim obiskovalcem po začrtani in usmerjeni poti izboljšuje celovito ponudbo. Občina Sevnica kot lastnica osrednjega objekta, Tončkovega doma, od prenosa lastništva v letu 2014 sistematično vnaša pomembne izboljšave, ki višajo kakovost preživljanja časa na tej turistično-rekreativni točki.


Po zgrajenem novem vodovodnem in optičnem omrežju so bila postavljena zunanja otroška igrala, prenovljeno je zunanje športno igrišče, izvedena je celovita rekonstrukcija spodnjih prostorov z ureditvijo sodobne naravoslovne učilnice in sanitarijami, urejena so zunanja stopnišča. Vseskozi se na Lisci izvajajo projekti in programi za različne generacije, ki območje dopolnjujejo z možnostmi naravoslovnega raziskovanja.


Najnovejša pridobitev Tončkovega doma je celovito prenovljena glavna jedilnica z rekonstrukcijo tal, sten in stropa, nove so elektro- in strojne instalacije. Največja osvežitev prostora je nova oprema z mizami, stoli in stenskimi oblogami, jedilnico lepša nov kamin. Jedilnica je bila namenu s priložnostnim dogodkom slovesno predana včeraj, ob pesmi Planinske pevske skupine Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica.


Navzoče sta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in župan Občine Laško Franc Zdolšek. Pred odprtjem je namreč potekalo delovno srečanje županov s sodelavci o možnostih povezovanja, ki so se ga udeležili tudi predstavniki KŠTM Sevnica, Planinskega društva Lisca Sevnica, RRA Posavje in Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško. Cilj je okrepiti predvsem turistično povezovanje dveh sosednjih, tudi v preteklosti močno povezanih občin.


Ob tem je bila v Učilnici Lisca odprta nova fotografska razstava, ki je obogatila prostor z utrinki naravnih lepot Lisce. Avtorji fotografij so Bojan Dremelj, Polona Gorišek, Jože Hvala, Dušan Klenovšek, Ljubo Motore in Vinko Šeško.



Foto: Bojan Kostevc, Ljubo Motore

kuvertaNaroči se na e-novice