Gumb išči|

Zapri iskalnik

Občinski simboli

Grb

Obcina_Sevnica_grb 

 

Grb občine Sevnica je na modrem ščitu, naravnobarvna stilirizirana lipa na zeleni trati.   Na spodnjih lipovih vejah sta navzven obrnjena poljska škrjanca, ki gledata proti deblu.   Na ščitu je trilistna srebrna zidna krona.   

 

 

 

 

Zastava 

obcina_sevnica_zastava_pomanjšana 

Odlok o grbu in zastavi Občine Sevnica

Celostna grafična podoba  

Celostno grafično podobo (CGP) Občine Sevnica je leta 2001 zasnoval akademski slikar profesor Alojz Konec. 

Osnovna motiva sta sevniški grad in grb, ki se na različnih dokumentih pojavljata skupaj ali posamično. Prof. Konec je obema motivoma dodal umetniški značaj, saj je na raznih čestitkah in voščilnicah uporabil podobo gradu z njegovih slikarskih del (olja na platnu).
Prav posebej pa se je posvetil nazivu Občina Sevnica ter ga spremenil v svojstven podpis, kar daje prijaznost še tako uradnim dokumentom.
V okviru celostne podobe je oblikovanih 23 različnih dokumentov oziroma aplikacij, ki so različnih rangov, za vsakodnevne, protokolarnejše in promocijske potrebe.

Premišljeno ter kakovostno oblikovana in izdelana celostna grafična podoba Občine Sevnica je vsekakor ogledalo institucije kot celote in v njej zaposlenih. Kot podoba na vseh tiskovinah poudari profesionalnost delovanja Občinske uprave Občine Sevnica in prispeva k večjemu ugledu naše institucije.

Elaborat: Celostna grafična podoba občine Sevnica, avtor : prof. Alojz Konec, akad. slik., 2001

Logotip Občine Sevnica 

 

grb_logotip_obcina_sevnica.png 

Logotip Obcina_Sevnica.png
Logotip Obcina_Sevnica.jpg
Logotip Obcina_Sevnica.cdr
Logotip Obcina_Sevnica.ai

 

 

 

 

 

 

 

kuvertaNaroči se na e-novice