Gumb išči|

Zapri iskalnik

Občinski praznik

Občinski praznik občine Sevnica, 12. november, je posvečen ohranjanju spomina na narodnega heroja Dušana Kvedra Tomaža in rešitev aktivistov iz sevniškega zapora med drugo svetovno vojno. Zato na ta dan občinska organizacija Združenja borcev za vrednote NOB vsako leto organizira slovesno polaganje cvetja k spomeniku padlim žrtvam NOB in k spominski plošči na stavbi sodišča v Sevnici.

Občina Sevnica vsako leto ob občinskem prazniku pripravi tudi dokumentarni film, ki v sliki in besedi zajema vse ključne pridobitve in izzive zadnjega leta.

Dokumentarni film Ob prazniku občine Sevnica 2020


Občinski praznik je tudi priložnost, da Občina Sevnica občanom, drugim posameznikom ali organizacijam podeli priznanja za delovanje na različnih področjih družbenega življenja, ki je prepoznano kot pomemben prispevek k dvigu ravni kakovosti življenja v lokalni skupnosti.

Predloge kandidatov podajo krajevne skupnosti, društva, organizacije, občani in drugi posamezniki, o dobitnikih priznanj pa s sklepom odloča Občinski svet Občine Sevnica.

Prejemniki priznanj Občine Sevnica za leto 2020

Osrednjo slovesnost s kulturnim programom, na kateri bi župan Srečko Ocvirk priznanja slovesno izročil prejemnikom, je bilo sprva načrtovano izvesti v petek, 6. novembra. Po tradiciji osrednja slovesnost namreč vselej poteka na petek pred dnevom občinskega praznika, ki je 12. novembra. V luči trenutnih razmer pa je slovesni dogodek prestavljen za nedoločen čas.

Prejemniki priznanj Občine Sevnica za leto 2020 so:

Grb Občine Sevnica

podjetje Evergreen d. o. o.

Zlata plaketa Občine Sevnica

Matjaž Pohar

Jože Lazar

Srebrna plaketa Občine Sevnica

Rotary klub Sevnica

Marjan Ločičnik

Mirjana Jelančič


Nagovor direktorice podjetja Evergreen d.o.o. Stanke Žičkar ob prejemu občinskega priznanja