Gumb išči|

Zapri iskalnik

Občinski praznik

Občina Sevnica svoj občinski praznik obeležuje 12. novembra, v spomin na hrabra dejanja narodnega heroja Dušana Kvedra Tomaža in rešitev aktivistov iz sevniškega zapora med drugo svetovno vojno.

V organizaciji sevniškega občinskega odbora združenja borcev za vrednote NOB prav na ta dan vsakoletno poteka slovesna položitev venca k spomeniku padlih žrtev NOB v Sevnici in k spominski plošči na stavbi sodišča v Sevnici.

Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku oziroma slavnostna seja Občinskega sveta Občine Sevnica praviloma poteka na petek, ki je v tekočem letu datumsko najbližje 12. novembru. Na osrednji slovesnosti župan Občine Sevnica podeli priznanja občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju v sevniški občini ter razvoju in ugledu občine Sevnica na področju gospodarstva, kulture, športa, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, zaščite in reševanja, ekologije, znanosti in drugih področjih človekove ustvarjalnosti.

Priznanja razvrščena od najvišjega do najnižjega ranga so naslednja:

  • naziv Častni občan Občine Sevnica,
  • Grb Občine Sevnica,
  • Zlata plaketa Občine Sevnica,
  • Srebrna plaketa Občine Sevnica.

Vsako leto se lahko podelijo največ en Grb Občine Sevnica, največ dve Zlati plaketi Občine Sevnica in največ tri Srebrne plakete Občine Sevnica.

Priznanja Občine SevnicaPriznanja Občine Sevnica

Po dolgoletni tradiciji občinski praznik družabno obogatimo s številnimi dogodki, ki se odvijejo v mesecu novembru. Informacije o dogodkih širšega javnega pomena lokalna skupnost zbere in objavi v vsakoletnem koledarju prireditev ob občinskem prazniku. Občinski praznik je čas, ko se lokalna skupnost tudi zasluženo poveseli ob novih pridobitvah in za uspehe, ki so plod skupnega dela in sodelovanja.


Občinski praznik 2023

Povabilo k sodelovanju v programu prireditev ob občinskem prazniku 

kuvertaNaroči se na e-novice