Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 19.3.2021

19. 3. 2021 • Tedenske novice

Projekt dogradnje Vrtca Ciciban Sevnica pred zaključkom

 

Predšolsko varstvo je v sevniški občini organizirano na osmih lokacijah, v programe je vključenih 754 otrok v 43 oddelkih. Pred zaključkom je projekt dozidave največjega vrtca Ciciban Sevnica, s čimer bodo urejene tri nove igralnice, vključno s sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso. V naslednjih dneh sledi montaža opreme in zaključna dela do pridobitve uporabnega dovoljenja. Novi prostori bodo zaživeli v začetku aprila.

 

 

Jutri, 20. marca, z ribami obogatena ponudba Kmečke tržnice Sevnica

 

Občina Sevnica skupaj s partnerji izvaja projekt »Riba je in«, katerega cilj je okrepiti zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki, s tem pa ozaveščati o pomenu rib v zdravi prehrani. Med aktivnostmi projekta bo jutri, 20. marca, obogatena ponudba na Kmečki tržnici Sevnica, ki vselej ponuja mavrico dobrot iz lokalnega okolja. Deluje po ustaljenem urniku, skladno z upoštevanjem vseh epidemioloških ukrepov.

Z razstavo ribjih jedi se bodo predstavile članice Društva kmetic Brežice in Društva kmečkih žena Arnika. Za obiskovalce bo pripravljenih 100 brezplačnih paketov ribjih izdelkov – filejev rib in namazov v primerni embalaži.

Projekt »Riba je in« je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino je odgovorna Občina Sevnica. Organ upravljanja, določen za izvajanje Operativnega programa za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji 2014–2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

 

Obvestilo Zdravstvenega doma Sevnica glede cepljenja proti COVID-19

 

Zdravstveni dom Sevnica obvešča, da v cepilnem centru Zdravstvenega doma Sevnica izvajajo cepljenje proti COVID-19 v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19. Cepljenje izvajajo s cepivoma Pfizer/Biontech in Astra Zeneca. Vse zainteresirane vljudno vabijo k prijavi preko telefonske številke (07) 81 61 500, od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, po e-pošti oziroma pri svojem izbranem osebnem zdravniku po telefonu ali preko e-pošte ambulante osebnega zdravnika.

Še posebej pozivajo k prijavi zaposlene v sektorjih energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov ter druge zaposlene, ki izvajajo naloge, nujne za nemoteno delovanje države, udeležence Olimpijskih iger, zaposlene in prostovoljce v organizacijah in združenjih, ki nudijo neposredno pomoč kroničnim bolnikom, odvisnim od drog in drugim ranljivim skupinam.

Več informacij s kontakti ambulant splošne oziroma družinske medicine je objavljenih na spletnih straneh Zdravstvenega doma Sevnica, prav tako je objavljen redni razpored množičnega presejalnega testiranja.

 

12. praznovanje svetovnega dneva lutk

 

Praznovanje svetovnega dneva lutk na Gradu Sevnica bo tokrat potekalo nekoliko drugače. Grajsko lutkovno gledališče Sevnica in KŠTM Sevnica bosta ta edinstveni, v Sevnici že 12. leto tradicionalni praznik, letos obeležila virtualno.

To nedeljo, 21. marca 2021, bodo na Facebook straneh Grad Sevnica in Bolšji teater ter na spletni strani Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica od 10. ure dalje za ogled dostopne tri lutkovne predstave za otroke: predstava z naslovom »Žaba Greta« v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor, predstava »Veronika in Friderik« Škratkovega lutkovnega gledališča Celje ter predstava »Pes in zmaj« Lutkovnega gledališča »100 opic« iz Prage.

kuvertaNaroči se na e-novice