Gumb išči|

Zapri iskalnik

Skupno posavsko praznovanje dneva državnosti s koncertom Godbe Sevnica

28. 6. 2021 • Novice V prijetnem ambientu parka sevniškega gradu je 24. junija potekalo skupno posavsko praznovanje dneva državnosti, letos še s posebnim žarom ponosa in veselja ob počastitvi 30. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije.

»Država je privilegij, je skrb in je odgovornost. Vsi ti trije deli so neločljivo povezani. Imeti lastno državo pa je za narod enako, kot imeti lasten dom za družino. Mnenja sem, da so to ključne vrednote, ki jih moramo praznovati in častiti ob prazniku, kakršen je dan državnosti. Resnično lepo je, da nam je to vnovič omogočeno skupaj, poenoteno, in ne samo na daljavo,« je občinstvo uvodoma nagovoril sevniški župan Srečko Ocvirk in ob prazniku zaželel obilo državljanskega ponosa.

V programu prireditve so se prepletale izbrane, prazniku posvečene orkestralne melodije v izvedbi Godbe Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče. Program je dopolnil še nastop Komorne skupine Anima Glasbene šole Sevnica ter Oktet Jurij Dalmatin s solistom Tinetom Becom.

Slavnostni govornik dogodka je bil mag. Miran Stanko, župan Občine Krško. »Bodimo ponosni in naredimo vse, kar je v naši moči, da bo v prihodnje lahko na našo deželo ponosen prav vsak državljan. Le mi sami smo odgovorni za to, kakšna bo prihodnjih trideset let. Uspešni bomo, če bomo dosledno spoštovali in živeli vrednote, katerim smo se zavezali pred tridesetimi leti. To so enotnost, sodelovanje in zaupanje,« je bilo eno ključnih sporočil govora.

Istega dne je bila na Gradu Sevnica odprta razstava slikarja Nika Anikisa Skuška, ki bo odprta še vse do konca meseca septembra.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (klik s puščico desno):