Gumb išči|

Zapri iskalnik

Projekt Najboljša riba je posavska riba predstavili na sejmu AGRA

26. 8. 2021 • Novice Na strokovnem posvetu Razvoj pristopa LEADER in CLLD v Sloveniji, ki je potekal v sklopu 59. kmetijsko živilskega sejma AGRA, je vodja projekta Vlasta Kuzmički zbranim predstavila aktivnosti projekta Najboljša riba je posavska riba.

Strokovni posvet je potekal v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (Mreža za podeželje in LEADER pisarna), namen posveta pa je bil predstaviti razvoj pristopa LEADER in hkrati obeležiti 30 let delovanja v Sloveniji. 

Projekt Najboljša riba je posavska riba je bil prepoznan kot dobra praksa pristopa LEADER, kar je zagotovo potrditev dobrega dela in uspešnega sodelovanja z vsemi partnerji projekta. Občina Sevnica je bila v projektu vodilni partner. 

Projekt se je izvajal od 1. septembra 2017 do 31. maja 2019, poleg Občine Sevnica pa so pri projektu sodelovali še Ribiška družina Sevnica, posavske osnove šole in vrtci (Osnovna šola Velika Dolina, Osnovna šola Krmelj, Vrtec Ciciban Sevnica, Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, Osnovna šola Boštanj, Osnovna šola Tržišče, Javni zavod Osnovna šola Marjana Nemca Radeče, Osnovna šola Bistrica ob Sotli) in Ribogojstvo Goričar. 

Ob tej priložnosti je Občina Sevnica pripravila krajšo video predstavitev projektnih aktivnosti:

 

 

Več informacij o projektu Najboljša riba je posavska riba