Gumb išči|

Zapri iskalnik

Skorajšnji pričetek Evropskega tedna mobilnosti pozdravljamo tudi v občini Sevnica

13. 9. 2021 • Novice »Živi zdravo. Potuj trajnostno.« Pod tem sloganom skorajšnji pričetek Evropski tedna mobilnosti pozdravljamo tudi v občini Sevnica.

etm_logo 
 

Od 16. do 22. septembra bodo pod okriljem društev in organizacij potekale različne aktivnosti, ki spodbujajo gibanje v povezavi s trajnostnimi spremembami potovalnih navad. Posebno pozornost pomenu gibanja bodo namenjali po šolah in vrtcih, pridružujemo se jim tudi v okviru občinske uprave.

Danes smo namreč pozdravili novo službeno prevozno sredstvo – kolo, ki ga je preizkusil tudi župan Srečko Ocvirk in se iz starega v novi del mesta odpravil na delovno srečanje ponudnikov Kolektivne blagovne znamke Sevnica.

1 

 

Sevnica, gibaj se!

Posameznike, skupine, razrede, ekipe, društva in organizacije tudi letos vabimo k sodelovanju v posebnem izzivu na spletnem portalu https://gibaj.sevnica.si/, kjer je možno beležiti pohode, spremljati število prehojenih, pretečenih ali prekolesarjenih kilometrov ter sočasno tudi prihranek izpusta CO2 in ocenjeno porabo kalorij.

logo_sevnica_gibaj_se2m 

Osrednji dogodek, »Parkirni dan«, bo to soboto, 18. septembra dopoldan na parkirišču pri sevniški kmečki tržnici; s prikazom vadbe 1000 gibov, popravljalnico in izposojevalnico koles, malim osteotlonom in sprejemom kolesarjev na poti od Radeč do Brežic. V primeru slabega vremena bo izvedba vsebin prilagojena, spremljajte našo spletno stran in družbena omrežja.

Udeležba oziroma sodelovanje na dogodkih sta možna v skladu z veljavnimi ukrepi preprečevanja širjenja okužbe s covidom-19.


#trajnostnamobilnost #evropskitedenmobilnosti #samo1planet #care4climate #sptm #občinasevnica #kolesarjemprijaznaobčina #mislimovarno #ravnajmovarno #bodimovarni