Gumb išči|

Zapri iskalnik

Župan za volanom - prostovoljec Sopotnikov za en dan

21. 9. 2021 • Novice Tudi letos je župan Srečko Ocvirk v sklopu akcije #ŽupaniZaVolani za en dan postal prostovoljec Sopotnikov in po opravkih odpeljal občanko, uporabnico projekta Sopotniki. Organizacija brezplačnih prevozov za starejše pod imenom Sopotniki se v sevniški občini izvaja dobra štiri leta, od letošnjega januarja pod koordinacijo sevniške enote Centra za socialno delo Posavje.

Program je zasnoval Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, z namenom pomoči starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. V občini Sevnica financiranje programa izvaja Občina Sevnica, kot eno od dejavnosti, ki stremijo k cilju kakovostne skrbi za starejše.

Ključni cilj projekta Sopotniki je ranljivi populaciji, starejšim od 65 let, omogočiti boljšo kakovost življenja z možnostjo dostopa do različnih, življenjsko pomembnih storitev, kot so obisk zdravstvenih storitev, nakupa osnovnih življenjskih potrebščin in drugih dejavnosti.

Aktivnih uporabnikov v sevniški občini je v tem času med 50 in 100, prostovoljcev pa je redno aktivnih deset. Za vse informacije so dosegljivi na telefonski številki Sopotnikov, 031 338 187, in sicer od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure. Za prevoz se je potrebno naročiti vnaprej.

zupan_za_volanom 2021