Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 25. 2. 2022

25. 2. 2022 • Tedenske novice

Najava razpisa za vpis otrok v vrtce za šolsko leto 2022/2023

 

Občina Sevnica skupaj z Vrtcem Ciciban Sevnica, Enoto vrtca Krmelj, Enoto vrtca Milana Majcna Šentjanž in Enoto vrtca Blanca najavlja razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtcev na območju občine Sevnica za šolsko leto 2022/2023. Vrtci bodo izvajali dnevne programe za otroke prvega in drugega starostnega obdobja, v primeru zadostnega števila prijav pa tudi poldnevni program v dopoldanskem času, namenjen otrokom od prvega leta starosti oziroma Enotni obrazec, ki bo na voljo v posameznih enotah in na spletnih straneh vrtcev oziroma na spletni strani občine, bo mogoče osebno oddati oziroma po pošti posredovati od 28. februarja do 14. marca 2022.
Vrtec lahko sprejme otroke, ki izpolnjujejo pogoje za vpis – starost najmanj enajst mesecev in prenehanje pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela, skladno z zakonodajo.

V vrtcu bodo sprejemali vloge za vključitev otrok v obdobju 2022/2023, z vključitvijo od 1. 9. 2022 dalje. Izpolnjeno vlogo naj oddajo tudi starši otrok, ki bodo pogoje za vključitev izpolnjevali šele med šolskim letom. Na podlagi števila prijav za vpis otroka v vrtec, izpolnjevanja pogojev za vpis in kapacitet posameznih vrtcev bodo vrtci oblikovali oddelke za novo šolsko leto.

O sprejemu otrok novincev v posamezen vrtec v šolskem letu 2022/2023 bodo starši oziroma zakoniti zastopniki s strani vrtcev pisno obveščeni.

Starši otrok, ki kljub oddani vlogi v šolskem letu 2021/2022 niso bili sprejeti v vrtec ali pa so starši vključitev zavrnili, morajo vlogo vložiti ponovno.

 

Z najboljšim okrepili Kolektivno blagovno znamko (KBZ) Sevnica Premium

 

Minulo sredo je v Gostilni Repovž, ki od leta 2020 nosi naziv Hiša gastronomije kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium, potekala slovesna podelitev certifikatov kakovosti istoimenske znamke. Nastala je leta 2019, z namenom povezovanja ponudnikov, dviga kakovosti turistične ponudbe, trajnostne naravnanosti in v želji povečanja kakovosti bivanja.

Že v letih 2019 in 2020 je bilo skrbno izbrano najboljše, kar na področju gastronomije in rokodelstva ponuja občina Sevnica, v tem tednu pa se je število vključenih ponudnikov v KBZ Sevnica Premium povečalo.

22 že certificiranim ponudnikom se je pridružilo osem novih, med njimi Pivovarna APE, Tjaša Mesinger s Čeberol'co, Sebastjan Popelar, Tina Železnik, Joško Šmit, Vino Kozinc, Ciril Kolenc in KŠTM Sevnica. Šest v shemo že vključenih, med njimi Kmečka zadruga Sevnica, Gabaroni, Kmetija Zakrajšek, Ovčarska kmetija Urban, Nevenka Strnad in Gostilna Repovž, pa je pridobilo certifikate za dodatne nove izdelke.

Vsem štirinajstim ponudnikom sta župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk kot predstavnik lastnika KBZ in dr. Tanja Lešnik Štuhec, vodja kolektivnih blagovnih znamk po modelu Izvorno slovensko in predstavnica strokovne komisije, skupno podelila certifikate za 6 rokodelskih izdelkov in 34 živilskih pridelkov.

Certifikati ne pomenijo zgolj potrditve odličnosti ponudbe, temveč so nagrada za znanje, ljubezen do domače zemlje in spoštovanje dediščine domačih krajev.

Certifikat kakovosti Sevnica Premium zdaj skupno odlikuje 11 ročno narejenih izdelkov, 82 kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov, 7 ponudnikov jedi in pijač, značilnih za naše okolje, in Hišo gastronomije.

 

kuvertaNaroči se na e-novice