Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 1. 4. 2022

1. 4. 2022 • Tedenske novice


66. skupščina Gasilske zveze Sevnica


Po letu premora zaradi epidemičnih razmer je v torek v Kulturni dvorani Sevnica potekala 66. skupščina Gasilske zveze Sevnica. Programska in finančna poročila za leto 2021 sta navzočim predstavila predsednik zveze Vinko Knez in poveljnik Gašper Janežič. V letu 2021 so gasilska društva intervenirala v 176 primerih, pri čemer je intervencijsko sodelovalo 1300 operativnih gasilcev. Gasilci so vse intervencije opravljali strokovno, skladno s pravili in načrti gasilske službe ter z razpoložljivo gasilsko tehniko in opremo.
Med tehničnimi posodobitvami minulega leta je bila nabava novega vozila za prevoz na intervencije in za druge prevoze v okviru delovanja sevniške gasilske zveze. Na ravni gasilske zveze je bila zaradi poteka uporabne dobe zamenjana večina jeklenk za izolirne dihalne aparate. Največja načrtovana investicija pa bo nabava vozila za reševanje z višin in globin, za kar je bila v preteklem letu pripravljena vsa dokumentacija, vključno s finančno konstrukcijo, državni javni razpis pa je v teku. Gasilska zveza Sevnica je k nabavi pristopila skupaj z Občino Sevnica kot nosilko in tudi sosednjo Občino Radeče.
Redno strokovno usposabljanje in izobraževanje gasilcev je teklo kljub drugačnim pogojem za delo. Tekmovanj na nivoju zveze zaradi zdravstvenih razmer ni bilo, se je pa pet ekip udeležilo državnega gasilskega tekmovanja, na katerem je ekipa članov A Prostovoljnega gasilskega društva Poklek osvojila 7. mesto in se s tem uvrstila na izbirno tekmovanje za gasilsko olimpijado, ki bo letos v Celju.
Pregledu preteklih aktivnosti je sledila predstavitev programa dela in finančnega plana za leto 2022. Kot delegat Gasilske zveze Sevnica za plenum Gasilske zveze Slovenije je bil izvoljen Vinko Knez. Podeljeni pa sta bili tudi dve priznanji oziroma odlikovanji. Marjo Gulič je prejel gasilsko odlikovanje III. stopnje, poveljnik II. sektorja Karel Tomažin pa gasilsko odlikovanje – plamenico II.    stopnje.
Navzoče je pozdravil in se za odlično delo celotne gasilske organizacije zahvalil župan Srečko Ocvirk. Za požrtvovalno delo v času epidemije se je vsem zahvalil tudi namestnik poveljnika štaba Civilne zaščite občine Sevnica Borut Simončič. V imenu Gasilske zveze Slovenije je navzoče nagovoril regijski poveljnik Gašper Janežič.

 
Srečanje z duhovniki, ki delujejo na območju občine Sevnica


Na Studencu je v ponedeljek, po enoletni prekinitvi zaradi epidemioloških razmer, potekalo tradicionalno srečanje sevniškega župana z duhovniki, ki delujejo v župnijah z območja sevniške občine. Srečanje so z obiskom dodatno izpopolnili msgr. dr. Andrej Saje, novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference, celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž in murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Razprava je bila namenjena različnim vidikom sodelovanja.


Uradne ure Upravne enote Sevnica

 

Posredujemo obvestilo Upravne enote Sevnica, ki zaradi povečanega števila menjav osebnih dokumentov začasno podaljšuje uradne ure za oddajo vlog za osebne izkaznice, potne liste in vozniška dovoljenja. Uradne ure v času od 28. 3. do 31. 5. 2022:
•    Ponedeljek: 7.00–12.00 in 13.00–15.00
•    Torek: 7.00–12.00 in 13.00–15.00
•    Sreda: 7.00–12.00 in 13.00–17.00
•    Četrtek: 8.00–12.00 in 13.00–15.00
•    Petek: 7.00–13.00
Uradne ure za pridobitev osebnih dokumentov bodo tudi jutri, 2. aprila 2022, od 8. do 12. ure. Naročanje ni potrebno.

 

kuvertaNaroči se na e-novice