Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 15.4.2022

15. 4. 2022 • Tedenske novice

Obisk ministra za zdravje v Zdravstvenem domu Sevnica
 

Na obisku Zdravstvenega doma Sevnica je minister za zdravje Janez Poklukar. Uvodoma si je ogledal prostore doma s poudarki na organizaciji delovanja Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov Posavje, Centra za duševno zdravje odraslih Posavje s skupnostno psihiatrično obravnavo, vsebine pa so bile posvečene tudi satelitskemu urgentnemu centru Sevnica.
Minister je v uvodnem nagovoru pozdravil prizadevanja sevniške hiše zdravja in odlično pionirsko delo na področju delovanja centrov za duševno zdravje, ki naj v vsem obsegu služi kot dobra praksa tega področja primarne zdravstvene ravni za celotno državo.

V uvodnem nagovoru sta župan Srečko Ocvirk in poslanec Tomaž Lisec predstavila potrebe občine z vidika zdravstvenega varstva, v luči potreb po decentralizaciji zdravstvenih storitev in krepitvi le-teh v domačih krajih, v neposrednem dosegu občank in občanov.
V prostorih doma še poteka 3. redna seja Svet Vlade Republike Slovenije za duševno zdravje, ki ga sklicuje in kot predsednik vodi minister za zdravje, članica sveta pa je tudi direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič.


Skupaj s šolami in vrtci za humanitarno pomoč Ukrajini
 

Na šolah in vrtcih sevniške občine so pred dnevi nesebično pristopili k zbiranju humanitarne pomoči za Ukrajino, pridružila se je tudi krajevna organizacija Rdečega križa Boštanj. Nabor pomoči, ki je bil resnično številčen, so skupaj zbrali, razvrstili, popisali in v škatle razvrstili prostovoljci sevniškega in boštanjskega Rdečega križa, palete in folijo za pravilno logistično odpremo je zagotovila Občina Sevnica, prostovoljno pomoč pri nalaganju palet pa Gradnje d.o.o.
Zbrana humanitarna pomoč je bila odpremljena danes, logistično pa bo s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje najprej posredovana v logistični center Roje in nato v Ukrajino. V Posavju gre za prvo tovrstno organizirano humanitarno akcijo v pomoč tej državi v skupnem sodelovanju Rdečega križa, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občine Sevnica.

Naroči se na e-novice