Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nova pridobitev za sevniške gasilce

25. 4. 2022 • Novice Občina Sevnica je v petek, 22. aprila 2022, z na javnem naročilu izbranim izvajalcem podpisala pogodbo za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin GVCZD-1.

Občina Sevnica je v petek, 22. aprila 2022, z na javnem naročilu izbranim izvajalcem podpisala pogodbo za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin GVCZD-1.

Izbrani ponudnik je podjetje WEBO.si d.o.o. iz Vrhnike kot vodilni partner, skupaj s partnerjem v ponudbi, podjetjem WEBO Maribor d.o.o. Pogodbena vrednost nakupa znaša 896.291,30 evrov.

Podpis za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin GVCZD-1Podpis za nakup gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin GVCZD-1

Investicija je bila uspešno prijavljena na razpis Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, na podlagi pred kratkim pridobljenega sklepa o sofinanciranju bo država za nakup vozila zagotovila 275.000 evrov. Iz lastnih sredstev bo 100.000 evrov zagotovila Gasilska zveza Sevnica, glavnino v višini 525.000 evrov pa bo iz proračuna financirala Občina Sevnica v letih 2022 in 2023.

Z gasilskim vozilom bo upravljalo Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica, ki je gasilsko društvo s poklicnim jedrom IV. kategorije.

Župan Srečko Ocvirk je ob podpisu pogodbe izpostavil, da tako razvoj objektov gasilske službe kot tudi potrebe pri reševanju narekujejo boljšo tehniko in krajše intervencijske čase ter poudaril, da gre za pomembno posodobitev celotnega sistema zaščite in reševanja v sevniški občini.

Predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez je izpostavil, da je vozilo namenjeno predvsem reševanju iz višjih objektov ter reševanju v primeru nesreč na območjih industrijskih con.  

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica Štefan Teraž je povedal, da gre za najpomembnejšo posodobitev gasilske opreme v več kot 140 letni zgodovini PGD Sevnica.

Novo vozilo bo močno okrepilo intervencijsko spodobnost gasilske enote, je izpostavil poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica Rok Štirn. Zaradi možnosti manipuliranja lestve pod nivojem vozilo omogoča učinkovito reševanje na razgibanem terenu in tudi na območju reke Save.

Uporaba vozila bo na podlagi podpisanega sporazuma poleg občine Sevnice namenjena še občini Radeče, v primeru potreb pa bo lahko koristila tako občanom kot industriji z večjimi in zahtevnejšimi objekti, ki potrebujejo drugačen pristop k reševanju.

 

Naroči se na e-novice