Gumb išči|

Zapri iskalnik

Nedeljsko neurje povzročilo škodo na javni infrastrukturi

3. 5. 2022 • Novice Močno deževje s točo je v popoldanskih urah 1. maja zajelo tudi občino Sevnica. Večja količina padavin je skupaj z močnejšimi sunki vetra povzročila nanose listja, vejevja in blata na cestišča ter zamašitev jaškov in muld.

Na območju vodotoka Grahovica je zamašitev prepustov povzročila razlivanje potokov po cestah. Na območju naselij Grahovice, Jablanice, Okiča, Jelovca in Dolenjega Boštanja se je udrlo večje število bankin, brežin in muld. Na območju Okiča je prišlo do zdrsa plazu čez cestišče.  

neurje_1.maj2022-01.jpg      neurje_1.maj2022-02.jpg   neurje_1.maj2022-06.jpg 

Na intervencijah so z dežurnimi službami sevniške komunale aktivno sodelovali krajani, ki so s pomočjo strojev odmašili prepuste.

Gospodarske javne službe so očistile nanose, tudi odstranjevanje plazu na območju Okiča bo zaključeno z današnjim dnem. Vse ceste so prevozne.

Občina Sevnica je o izrednem dogodku obvestila Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcijo Republike Slovenije za vode, Urad za upravljanje v vodami, Sektor območja Spodnje Save, ki je pristojen za vzdrževanje vodotokov.

neurje_1.maj2022-04.jpg    neurje_1.maj2022-05.jpg 

Naroči se na e-novice