Gumb išči|

Zapri iskalnik

Tedenske novice 13. 5. 2022

13. 5. 2022 • Tedenske novice

Povabilo k sodelovanju: participativni proračun 2023

 

Četrto leto zapored je v izvedbi razpis participativnega proračuna kot sistema razporejanja dela proračunskega denarja na način, da pri odločanju o njegovi porabi neposredno sodelujejo prebivalke in prebivalci občine. Razpis je odprt od 10. maja do 10. junija 2022. Način in pogoji sodelovanja so podrobno opisani na spletni strani Občine Sevnica.

Za izvedbo participativnega proračuna se vsako leto zbirajo predlogi in pobude za projekte za naslednje proračunsko leto. Podane pobude bo pregledala in odobrila strokovna komisija. Odobrene pobude bodo javno objavljene, o uvrstitvi v proračun pa bodo prebivalke in prebivalci odločali z SMS glasovanjem predvidoma v septembru.

 

Operativno taktična vaja v podjetju Inplet

 

Gasilska zveza Sevnica obvešča, da se danes, 13. maja, ob 17.30 pričenja operativno taktična vaja gašenja in reševanja v podjetju Inplet Dolnje Brezovo. Za vajo bodo uporabljene sirene javnega obveščanja ter svetlobna in zvočna signalizacija na gasilskih vozilih. Vajo bodo izvajali gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Sevnica in Blanca.

kuvertaNaroči se na e-novice